Skip to main content

Vocile Unite ale Banatului, un spectacol muzical audio-video inedit, la Muzeul Satului din Timișoara!

A fi om!

Spectacolul muzical audio video inedit, unde muzica, mișcarea și tehnologia se îmbină cu tradițiile multietnice ale culturilor europene din Banat revine la Timișoara pe 9 iulie, ora 21:00, la Muzeul Satului Bănățean.

Vocile Unite ale Banatului este un proiect cultural inițiat de artista mezzo-soprană Claudia van Hasselt, împreună cu Sabina Ulubeanu (Director artistic al InnerSound New Arts Festival și critic muzical al Festivalului Internațional „George Enescu”) și compozitorul Amen Feizabadi. Proiectul este organizat în România de Asociația Art&Co, împreună cu muzicieni români și germani din Berlin, cu muzicieni și cântăreți din Banat, cu compania română de film Wearebasca și teatrul muzical Collective TAN-IN.

Doine, bocitoare, cântece la fluier, muzică de cor, o cântăreață bulgăroaică, artiști cehi tradiționali sau ritmuri de muzică lăutărească, sunt doar câteva dintre componentele sonore ale unui produs artistic colectiv, născut din dorința de a scoate la iveală influențele muzicale din Banat, prezente în urma multitudinii de culturi europene reunite de migrație. Ansamblul muzical este unul internațional, iar instrumentația folosită este deopotrivă clasică și tradițională. Interpreții se disting printr-o versatilitate aparte, fiind familiari atât cu muzica contemporană academică, cât și cu formatele deschise alternative și improvizația liberă.

În perioada 23 iulie – 6 august 2021, proiectul cultural Vocile Unite ale Banatului a pornit prin Banat în căutarea unui dialog multicultural al sunetului, și a fost vizionat în premieră în Timișoara, și, ulterior, la Berlin și la București.

Intrarea la eveniment este liberă. Mai multe informații despre program și modalitatea de participare se găsesc în evenimentul de pe pagina oficială de Facebook a muzeului: https://fb.me/e/6qqlDa3M1

Tot în cadrul evenimentului, va putea fi văzută o colecție de instrumente tradiționale a cercetătorului și profesorului universitar timișorean Ovidiu Papană, sub formă de improvizație în eveniment, colecție unică în lume și prea puțin cunoscută de către tinerii din oraș.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.