Skip to main content

VIDEO Taximetriștii timișoreni continuă protestele! Unii dintre ei au intrat în greva foamei, în urmă cu câteva zile

O nouă zi de proteste la Timișoara! Taximetriștii își strigă, în continuare, nemulțumirile în stradă.

Sute de șoferi de taxi s-au adunat astăzi în parcarea de lângă Heaven, înarmați cu pancarte. Oamenii își susțin și câțiva colegi, care au intrat de săptămâna trecută în greva foamei.

Nemulțumirile lor sunt legate de concurența neloială, spun ei, a companiilor de ride sharing.

Ei solicită emiterea, în regim de urgenţă, a unui act normativ care să reglementeze activităţile de transport alternativ.

Mulți dintre taximetriștii timișoreni au protestat și la București, săptămâna trecută, iar pentru că nimeni nu i-a băgat în seamă, unii dintre ei au intrat în greva foamei. Au ajuns chiar și la spital, însă asta nu i-a făcut să renunțe la gestul lor.

Vedem că autoritățile se fac că nu ne aud. Este ultimul lucru pe care îl putem face ca să ne facem auziți. Am stat la București șapte zile, din care șase în greva foamei, situația a ajuns foarte critică, în șase zile nu ne-a băgat nimeni în seamă, m-a luat ambulanța de trei ori, la sfatul medicilor aseară am venit acasă împreună cu colegii mei, dar voi continua și aici să fac greva foamei. Este o umilință care se simte și în ultimul oscior al omului. Nu au cum să declare pe față că se face fraudă, iar ei la aceeași masă să nu recunoască. Vrem să avem concurență, dar să lucrăm toți pe același palier. La cum merg lucrurile sunt slabe șanse să se schimbe ceva”, spune un taximetrist care a intrat încă de săptămâna trecută în greva foamei.

Sub nicio formă nu ne vom opri, nu vom ceda, indiferent de presiunile exercitate asupra noastră. Cu siguranță vom merge până la capăt de această dată, până când Guvernul va veni să dea ordonanța de urgență promisă, astfel încât noi și cei de la ride sharing vom avea aceeași lege, pentru că nu se poate ca noi să ne plătim corect dările către stat, iar cei de la ride sharing să facă evaziune. Cred că este suficient și încă o dată spun că nu ne oprim până nu vedem OUG”, spune un alt taximetrist timișorean intrat în greva foamei.

Am ales să facem greva foamei pentru că vrem eliminarea nedreptății, a dublei măsuri create în timp de către transportul alternativ. Am fost și la protest la București, unde am stat de duminică până vineri, nici acolo nu am fost băgați în seamă. O să stăm în greva foamei până o să fim ascultați și o să ni se rezolve problemele.”, spune un alt taximetrist care a intrat în greva foamei. 

Până acum trei taximetriști din Timișoara au intrat în greva foamei, iar aceștia au fost susținuți astăzi ceilalți colegi ai lor.

Am venit să-i susținem pe colegii care au intrat în greva foamei și care s-au confruntat cu abuzuri din partea autorităților, în ultimele zile. Am fost personal la neg cin 28 feb, am negociat cu șeful Cancelariei primului ministru. la negocieri au participat reprezentanți de la toate compartimentele cu care avem contact într-un fel sau altul. S-a ajuns la concluzia că situația a ajuns într-un punct critic, nici colegii de la taxi, nici transportul alternativ nu mai poate supraviețui. S-a creat un haos, în 2019 s-a legiferat strâmb această activitate la liber, în sfera aplicațiilor informatice contrar deciziilor date de Tribunalul Suprem al Uniunii Europene, care a spus că ei pot fi reglementați, dar nu la liber, ci în sfera transportului urban, în localitate de aceea s-a ajuns la acest haos”, spune un taximetrist protestatar.

Taximetriştii doresc modificarea OUG/49 din 2019, transformată în Legea 204 care discreditează taximetria şi îi avantajează pe cei de la ride-sharing.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.