Skip to main content

Video şi Foto: ”Cine uită e complice!” Marșul eroilor, pe străzile Timișoarei!

Se împlinesc 33 de ani de la Revoluție, iar ca în fiecare an, timișorenii demonstrează că nu și-au uitat eroii!

În această seară, sute de oameni participă la evenimentul organizat de suporterii alb-violeți (Druckeria, Politehnica Timișoara, Peluza Sud Timișoara, Druckeria Albion).

CITEŞTE ŞI: Rectorii universităților timișorene au lansat Conferința „Smart Diaspora”, anunțată de Alianța Timișoara Universitară (ATU)

 

Marșul a pornit ca în fiecare an din Piața Maria, locul de unde s-a aprins scânteia Revoluției, apoi cei prezenţi au făcut o oprire în faţa Catedralei Mitropolitane.

Pe tot traseul, suporterii alb-violeţi şi revoluţionarii care li s-au alăturat, au scandat „Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor!”, „Libertate!” sau „Jos comunismul!”, exact ca în urmă cu 33 de ani.

De la Catedrală, coloana a pornit spre Piața Operei şi a făcut o nouă oprire în faţa scenei, unde s-au aprins fumigene.

De aici tinerii şi-au urmat drumul, ca în fiecare an, până la Cimitirul Eroilor, unde suporterii păstrează un moment de reculegere în memoria celor care s-au sacrificat pe altarul libertăţii.

Însă, înainte de a intra în Piaţa Unirii, au mai făcut o oprire şi au aprins din nou fumigene.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.