Skip to main content

VIDEO: Scandal pe aeroporturile din România, după ce Blue Air şi-a anulat toate zborurile! Intervine premierul, Nicolae Ciucă

Compania aeriană Blue Air  anunţat astăzi că anulează toate zborurile din România, până pe data de 12 septembrie, din cauza unei situaţii neprevăzute.

Este vorba despre demersul Ministerului Mediului, care a blocat toate conturile companiei, pentru că nu a cumpărat certificatele de gaze cu efect de seră, datoria ridicându-se la 28 de milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Străzile din Timișoara nu sunt rampe de gunoi! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public

Ministrul Mediului susţine că Blue Air nu a respectat legea, așa cum au făcut-o celelalte companii aeriene, iar acum ar trebui să se adreseze Administrației Fondului de Mediu pentru a obține o reeșalonare a datoriei.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Româm, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la:

– Distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;

– Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);

– Blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale”, se arată într-un comunicat transmis de Blue Air.

Doar la Aeroportul Otopeni, astăzi au fost anulate 14 zboruri, peste o mie de oameni fiind afectaţi.

Aceştia au protestat, în urmă cu puţin timp, arătându-şi pe de-o parte, revolta, iar pe de altă parte solicitând o alternative, pentru a ajunge la destinaţie.

Însă, numărul total al pasagerilor care trebuiau să zboare astăzi, cu aeronavele Blue Air este mult mai mare.

CITEŞTE ŞI: Polițiștii locali, cu ochii pe mașinile de mare tonaj care circulă fără autorizație pe străzile din Timișoara!

Premierul spune că ar fi vorba despre peste 3.000 de persoane afectate.

În aceste condiţii, Nicolae Ciucă intervine şi solicită deblocarea conturilor companiei.

“Am vorbit cu ministrul Barna, pentru că poprirea a fost făcută de către AFM şi urmează să aibă o discuţie cu cei care au luat această decizie şi să deblocheze situaţia pentru că nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară”, a declarat Nicolae Ciucă.

SURSA VIDEO: facebook: Daniela Popescu

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.