VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

Totul a pornit de la decizia primarului USR, Horia Bugarin, care vrea să schimbe destinaţia clădirii în care îşi desfăşoară activitatea un Centru Social pentru copiii care provin din familii cu probleme financiare şi un Centru pentru copii cu dizabilităţi.

După modelul şefului său, Dominic Fritz, Bugarin demolează tot ce funcţionează, fără să îi pese de nimic, nici măcar de zecile de copii care beneficiau de serviciile celor două Centre.

CITEŞTE ŞI: România ajută la stingerea incendiilor din Franța! Două aeronave militare vor pleca din Timișoara și București cu pompieri și mijloace de intervenție

Sub pretextul lipsei unui aviz, primarul a pus lacătul pe Centrul de Zi şi le-a trimis o adresă cinică părinţilor, în care îi anunţa că nu îşi mai pot duce copiii acolo.

“Domnul primar a încercat să închidă acest centru pentru copii, cu mâinele noastre, ale consilierilor. A creat o situație confuză, pe care doar el a înțeles-o. Este evident că ne-a subestimat. Noi nu puteam vota în Consiliul Local o hotărâre împotriva acestor copii de care, vă spun sincer, eu m-am ataşat. Toți consilierii locali sunt revoltați. După cum bine ați văzut și în dezbaterea de astăzi, noi ne-am documentat foarte bine la toate instituțiile abilitate pentru a realiza toată documentația necesară pentru obținerea autorizației provizorii și pentru a pune în funcțiune acest centru în cel mai scurt timp posibil. Ne-am săturat de minciuni, manipulări, omisiuni, toate în detrimentul cetățenilor. Nimeni nu mai înțelege ce este în capul domnului primar! Nimeni nu înțelege de ce face toate aceste lucruri! Face rău întregii comune şi îşi face şi lui rău!”, spune Alina Sperlea.

Astăzi, după o dezbatere cu scântei care a durat mai bine de două ore, primarul Horia Bugarin, a cedat în fața consilierilor, angajaților și părinților revoltaţi, mai ales că îi lipseau argumentele necesare.

A desemnat un specialist din cadrul colectivului Centrului de Zi de această dată,  pentru a finaliza documentația tehnică care urmează a fi depusă pentru obținerea autorizației provizorii.

CITEŞTE ŞI: Universitatea de Vest deschide platforma de admitere, pentru a doua sesiune, începând de vineri, 12 august

“Ați fost de față, ați văzut și voi, domnul primar s-a dovedit, pentru a nu știu câta oară, incapabil să administreze această comună. Prima persoană pe care domnul primar a desemnat-o să se ocupe de documentație nu a făcut nimic vreme de nouă luni de zile. Ba mai mult, femeia și-a dat demisia. După acest eșec, domnul primar a aruncat pisica în curtea sindicatului, le-a spus dumbrăvițenilor printr-o postare pe Facebook, cum că sindicatul este cel care a blocat demersul deschiderii Centrului de zi. Minciuna a fost demontată astăzi chiar de liderul de sindicat prezent la dezbatere. Nu știu ce votăm mâine! Chiar nu știu! El a cedat în fața noastră, însă proiectul acestui centru este în aer”, a declarat Sperlea pentru sursadevest.ro.

Mâine, Consiliul Local Dumbrăviţa va trebui să voteze proiectul privind situaţia Centrului de Zi: dacă va primi din nou copii, sau dacă va fi închis definitive, după cum îşi doreşte Bugarin.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.