Skip to main content

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

Totul a pornit de la decizia primarului USR, Horia Bugarin, care vrea să schimbe destinaţia clădirii în care îşi desfăşoară activitatea un Centru Social pentru copiii care provin din familii cu probleme financiare şi un Centru pentru copii cu dizabilităţi.

După modelul şefului său, Dominic Fritz, Bugarin demolează tot ce funcţionează, fără să îi pese de nimic, nici măcar de zecile de copii care beneficiau de serviciile celor două Centre.

CITEŞTE ŞI: România ajută la stingerea incendiilor din Franța! Două aeronave militare vor pleca din Timișoara și București cu pompieri și mijloace de intervenție

Sub pretextul lipsei unui aviz, primarul a pus lacătul pe Centrul de Zi şi le-a trimis o adresă cinică părinţilor, în care îi anunţa că nu îşi mai pot duce copiii acolo.

“Domnul primar a încercat să închidă acest centru pentru copii, cu mâinele noastre, ale consilierilor. A creat o situație confuză, pe care doar el a înțeles-o. Este evident că ne-a subestimat. Noi nu puteam vota în Consiliul Local o hotărâre împotriva acestor copii de care, vă spun sincer, eu m-am ataşat. Toți consilierii locali sunt revoltați. După cum bine ați văzut și în dezbaterea de astăzi, noi ne-am documentat foarte bine la toate instituțiile abilitate pentru a realiza toată documentația necesară pentru obținerea autorizației provizorii și pentru a pune în funcțiune acest centru în cel mai scurt timp posibil. Ne-am săturat de minciuni, manipulări, omisiuni, toate în detrimentul cetățenilor. Nimeni nu mai înțelege ce este în capul domnului primar! Nimeni nu înțelege de ce face toate aceste lucruri! Face rău întregii comune şi îşi face şi lui rău!”, spune Alina Sperlea.

Astăzi, după o dezbatere cu scântei care a durat mai bine de două ore, primarul Horia Bugarin, a cedat în fața consilierilor, angajaților și părinților revoltaţi, mai ales că îi lipseau argumentele necesare.

A desemnat un specialist din cadrul colectivului Centrului de Zi de această dată,  pentru a finaliza documentația tehnică care urmează a fi depusă pentru obținerea autorizației provizorii.

CITEŞTE ŞI: Universitatea de Vest deschide platforma de admitere, pentru a doua sesiune, începând de vineri, 12 august

“Ați fost de față, ați văzut și voi, domnul primar s-a dovedit, pentru a nu știu câta oară, incapabil să administreze această comună. Prima persoană pe care domnul primar a desemnat-o să se ocupe de documentație nu a făcut nimic vreme de nouă luni de zile. Ba mai mult, femeia și-a dat demisia. După acest eșec, domnul primar a aruncat pisica în curtea sindicatului, le-a spus dumbrăvițenilor printr-o postare pe Facebook, cum că sindicatul este cel care a blocat demersul deschiderii Centrului de zi. Minciuna a fost demontată astăzi chiar de liderul de sindicat prezent la dezbatere. Nu știu ce votăm mâine! Chiar nu știu! El a cedat în fața noastră, însă proiectul acestui centru este în aer”, a declarat Sperlea pentru sursadevest.ro.

Mâine, Consiliul Local Dumbrăviţa va trebui să voteze proiectul privind situaţia Centrului de Zi: dacă va primi din nou copii, sau dacă va fi închis definitive, după cum îşi doreşte Bugarin.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.