Skip to main content

VIDEO: Scandal de proporții în fotbal! Primarul din Ghiroda amenință cu plângeri la DNA, după meciul dintre CSC Ghiroda și Giarmata Vii și F.C. Bihor Oradea!

Acuzații grave, după meciul tur al barajului pentru promovarea în Liga a 2-a care le-a adus față în față pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii și F.C. Bihor Oradea.

Partida s-a încheiat cu scorul de 2-2, după ce echipa timișeană a dominat prima repriză și aproape jumătate din a doua.

Scorul a fost întors, printr-o “ demonstrație șocantă de incompetență și lipsă de profesionalism din partea brigăzii de arbitri”, după cum spune primarul comunei Ghiroda, Ionuț Stănușoiu.

Edilul se referă la acordare a două lovituri de la 11 metri acordate nejustificat echipei F.C. Bihor.

“Ambele decizii au fost furturi pe față: prima pentru o fază petrecută evident în afara careului, iar a doua pentru o săritură la cap în careu, pe lângă celelalte incidente din timpul meciului care garantează interesele arbitrilor.

Este uluitor și revoltător că astfel de practici încă mai au loc în fotbalul românesc, unde pentru un meci de baraj pentru Liga a 2-a au fost folosiți arbitri care nu se ridică la nivelul de Liga a 5-a, iar Federația Română de Fotbal nu ia măsuri împotriva arbitrilor corupți și incompetenți, care compromit integritatea competițiilor. Este evident că arbitrii nu doar că nu sunt competenți, ci fac parte dintr-un sistem corupt, unde interesele ascunse și banii vorbesc mai tare decât spiritul sportiv și fairplay-ul.

Din păcate, și la primul meci din barajul de calificare din semifinală s-au observat greșeli de arbitraj, pe care le-am considerat tolerabile și că se încadrau în anumite limite. Însă ceea ce s-a întâmplat la Ghiroda demonstrează clar că nu contează calitatea jucătorilor sau efortul lor pe teren, ci doar interesele celor de la Federație sau, probabil, banii pe care îi primesc anumiți arbitri pentru a influența rezultatele în favoarea unei echipe sau alteia”, spune Ionuț Stănușoiu.

În ceea ce privește partida retur, care se va disputa la Oradea, primarul este optimist, atât în ceea ce privește arbitrajul, cât și rezultatul, care va duce echipa timișeană, în liga a doua.

Cât despre erorile de arbitraj de la Ghiroda, Stănușoiu anunță că va reclama situația la toate instituțiile competente, inclusiv la DNA, pentru că suspectează infracțiuni grave și sume mari de bani, la mijloc.

“Situația de la Ghiroda nu va rămâne așa. Vom înainta plângeri la toate instituțiile competente, inclusiv la DNA, dacă va fi necesar, pentru a investiga traficul de influență și sumele de bani pe care le-ar fi primit arbitrii. Este de-a dreptul trist și tragic că astfel de practici încă mai au loc în fotbalul românesc. De aceea, vom merge până la capăt pentru a ne asigura că fotbalul se joacă pe teren, nu în culise, și că integritatea sportului este respectată. Aici, la Ghiroda și Giarmata Vii, susținem un sport curat, liber de corupție și influențe externe”, mai spune primarul din Ghiroda.

Iată cele două faze la care face referire Stănușoiu:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.