Skip to main content

VIDEO: Roxana Iliescu face noi dezvăluiri, în cazul Colterm! Cum au dispărut 13 de kilometri de reţea de termoficare din acte?

Falimentul Colterm este tot mai aproape, iar administraţia Fritz susţine în continuare că nu poate interveni pentru a salva compania de termoficare.

Pe ultima sută de metri a agreat propunerea administratorilor Societăţii de a plăti în avans pierderile tehnologice induse, care se ridică la peste 80 de milioane de lei.

Dacă suma ar ajunge în perioada următoare în conturile Colterm, ar acoperi, în marte costul certificatelor de poluare, care trebuie cumpărate până pe data de 30 aprilie.

CITEŞTE ŞI: Piațete, spații verzi, o parcare supraetajată și o nouă gară, în zona Oituz! Timișorenii, invitați să-și dea cu părerea despre proiect

Facturarea acestor pierderi implică un calcul complex şi o procedură de avizare la ANRE, care durează, însă reprezentanţii companiei de termoficare au reuşit să parcurgă toate etapele.

Doar că, cei de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei au constat că baza de calcul a pierderilor tehnologice este diferită de datele din contractul dintre Primărie şi Colterm.

“Am înţeles că noul contract, pe care eu nu l-am votat, dintre Primărie şi Colterm, are o eroare materială inserată. În loc de 73 de kilometri de reţea, în contract apar doar doar 60 de kilometri. Nu aveau unde să dispară 13 kilometri de reţea, de aceea spun că este vorba despre o eroare materială. Dar, datorită insistenţelor Colterm de a se analiza documentaţia, cei de la ANRE au sesizat problema şi au cerut clarificări”, a declarat consilierul local Roxana Iliescu, la Sursa de Vest fără Filtru.

Problema este că dacă Primăria nu va corecta, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, eroarea din contract, ANRE nu va aviza pierderile tehnologice calculate de Colterm, iar compania nu va putea factura contravaloarea acestor pierderi.

CITEŞTE ŞI: Caius Parpală, directorul Apelor Arad a recunoscut, în fața procurorilor DNA, că a luat mită! A primit o condamnare de trei ani cu suspendare

Astfel, ratează şi ultima şansă de a obţine banii necesari pentru achiziţia celor 227.000 de certificate de CO2, situaţie în care, Administraţa Fondului de Mediu va amenda pentru a treia oară compania.

Şi, cum Coletrm este în insolvenţă, AFM poate cere declararea falimentului, caz în care Timişoara va rămâne fără apă şi căldură.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.