Skip to main content

Piațete, spații verzi, o parcare supraetajată și o nouă gară, în zona Oituz! Timișorenii, invitați să-și dea cu părerea despre proiect

Timișorenii sunt invitați să-și transmită opiniile și sugestiile cu privire la noul plan urbanistic ”Zona Oituz – Popa Șapcă și concept amenajare domeniu public”.

Conceptul de dezvoltare a zonei vizează realizarea unui spațiu educațional deschis orașului, verde, pietonal și umanist. Această abordare este naturală, luând în considerare caracterul de zonă tampon între Cartierul Cetate și zona de afaceri și de comerț Iulius Town.

Este viziunea orașului pentru dezvoltarea unei zone cu un mare potențial pentru Timișoara. Stabilim direcția de dezvoltare a zonei și ne dorim coerență și măsuri în pas cu noile tendințe europene de amenajare a spațiului și mobilității urbane. În acord cu această viziune, proiectul prevede amenajarea de noi spații verzi, trasee pietonale, piațete, o nouă gară care să deservească și transportul public urban. Dar și o nouă parcare. Sunt facilități absolut necesare pentru această zonă care se transformă treptat într-un nou campus educațional, ce include atât strategia de dezvoltare a Universității de Vest, cât și investițiile primăriei în noul Campus Lenau”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Proiectul propune amenajarea de noi spații verzi (aprox. 2 ha), plantarea a 350 de noi arbori, 3 ha de trasee pietonale și piațete pentru studenți, rezidenți și turiști. Una dintre piațete, de dimensiuni considerabile, va pune în dialog direct Muzeul Revoluției și Facultatea de Teologie, două construcții „gemene” ce au fost edificate ca ansamblu.

Totodată, este în vedere realizarea unei parcări supraterane multietajate cu peste 500 de locuri, care să fie destinată atât celor care doresc să viziteze Piața Unirii, cât și studenților și personalului universității.

De asemenea, se propune realizarea unui traseu pietonal care va conecta Cartierul Cetate la o nouă gară urbană, continuând strada Matei Corvin până la accesul către zona Iulius Town, subtraversând calea ferată. În proiect mai este prevăzută regenerarea urbană a zonei locuințelor colective de pe Intrarea Doinei, sistematizându-se suprafețele de acces, parcările și spațiile verzi.

Prezentarea PUZ-ului poate fi consultată AICI, iar timișorenii sunt invitați să transmită opiniile și sugestiile lor la adresa de email: dezvoltareurbana@primariatm.ro, până la data de 8 aprilie. Planul Urbanistic Zonal va fi apoi supus avizării instituțiilor competente și înaintat spre aprobare Consiliului Local Timișoara.

Proiectul este realizat din bugetul local în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, proprietarul majoritar al terenurilor vizate. Proiectul a fost realizat de societatea AGORAPOLIS SRL, valoarea contractului fiind de 151.260,50 lei (fără TVA).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.