Skip to main content

Video! Retim te învaţă prin intermediul unui clip video, cum să procedezi cu deşeurile din plastic

Colectarea selectivă a deșeurilor reprezintă o practică esențială pentru protejarea mediului și gestionarea durabilă a resurselor.

Această activitate nu este doar un gest simplu, ci un pas important către un viitor mai verde și mai sănătos pentru planetă.

Prin colectarea selectivă, materialele reciclabile precum hârtia, cartonul, sticla, plasticul și metalul sunt separate de deșeurile nereciclabile.

Această practică permite reciclarea eficientă a acestor materiale, reducând poluarea, diminuând impactul asupra resurselor naturale și contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

De asemenea, colectarea selectivă contribuie la conservarea resurselor naturale și la economisirea energiei, deoarece procesul de reciclare necesită adesea mai puțină energie decât producerea de noi materiale.

Prin reciclarea materialelor, reducem dependența de extragerea resurselor naturale și reducem cantitățile de deșeuri care ajung în depozitele de gunoi.

În plus, colectarea selectivă promovează schimbări de comportament în societate, stimulând cetățenii să devină mai conștienți de impactul pe care îl au asupra mediului.

Educația în domeniul colectării selective încurajează responsabilitatea individuală și colectivă în privința protejării mediului înconjurător.

Pentru a veni în sprjinul populaţiei, Retim prezintă regulile de colecatare a deşeurilor din plastic, într-un video scurt, care poate fi urmărit mai jos:

„Nu uita să golești, clătești, pliezi, turtești sau strivești ambalajele înainte de a pune în pubelă sau sac!”, este mesajul care însoţeşte filmuleţul postat pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.