Skip to main content

Video! Retim te învaţă prin intermediul unui clip video, cum să procedezi cu deşeurile din plastic

Colectarea selectivă a deșeurilor reprezintă o practică esențială pentru protejarea mediului și gestionarea durabilă a resurselor.

Această activitate nu este doar un gest simplu, ci un pas important către un viitor mai verde și mai sănătos pentru planetă.

Prin colectarea selectivă, materialele reciclabile precum hârtia, cartonul, sticla, plasticul și metalul sunt separate de deșeurile nereciclabile.

Această practică permite reciclarea eficientă a acestor materiale, reducând poluarea, diminuând impactul asupra resurselor naturale și contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

De asemenea, colectarea selectivă contribuie la conservarea resurselor naturale și la economisirea energiei, deoarece procesul de reciclare necesită adesea mai puțină energie decât producerea de noi materiale.

Prin reciclarea materialelor, reducem dependența de extragerea resurselor naturale și reducem cantitățile de deșeuri care ajung în depozitele de gunoi.

În plus, colectarea selectivă promovează schimbări de comportament în societate, stimulând cetățenii să devină mai conștienți de impactul pe care îl au asupra mediului.

Educația în domeniul colectării selective încurajează responsabilitatea individuală și colectivă în privința protejării mediului înconjurător.

Pentru a veni în sprjinul populaţiei, Retim prezintă regulile de colecatare a deşeurilor din plastic, într-un video scurt, care poate fi urmărit mai jos:

„Nu uita să golești, clătești, pliezi, turtești sau strivești ambalajele înainte de a pune în pubelă sau sac!”, este mesajul care însoţeşte filmuleţul postat pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.