Skip to main content

VIDEO Protest de amploare la STPT! Șoferi și vatmani, în stradă! Denunță concedieri abuzive, presiuni asupra angajaților și condiții de muncă precare

Protest de amploare, astăzi la Timișoara, în fața sediului Societății de Transport Public! Angajații au ieșit în stradă.

Oamenii protestează împotriva concedierii abuzive a vicepreședintelui de sindicat, Sebastian Stănia. Acesta a fost dat afară în data de 22 ianuarie, iar motivele invocate de conducerea STPT includ prejudiciul de imagine adus societății și unele comentarii făcute pe rețelele de socializare.

Și-au anunțat prezența la protest peste 200 de persoane, printre care șoferi și vatmani din Timișoara și din Ploiești, București, Constanța, Cluj, Galați, Brăila, Oradea, Arad, Târgu-Jiu, Vaslui sau Suceava.

Astăzi am ieșit în stradă, câțiva angați ai STPT și foarte mulți membri ai federației la care suntem afiliați din țară. Au venit în semn de solidaritate pentru noi, împotriva abuzurilor Societății, concedierea abuzivă a vice-liderului Stănia Sebastian,a buzuri și constrângeri la care sunt supuși ceilalți membri din conducera sindicatului, încălcându-se astfel Articolul 220 din Codul Muncii, care chiar trebuie să ne protejeze pe noi. Presiunile ar fi chiar de la nivel de director, dacă ai o problemă, orice, se rezolvă dar trebuie să pleci de la Armonia, ei sunt porniți pe noi să ne desființeze pentru că suntem un sindicat care am ieșit tot timpul în stradă și ne-am cerut drepturile. Au un sindicat reprezentativ care e vândut, care își amenință oamenii și care îi ține îngenunchiați, ori pentru conducere este o situație ideală să aibă un sindicat cu care nu are probleme”, spune Emilia Horvath, liderul Sindicatului Armonia.

Membrii Sindicatului Independent Armonia din STPT anunță că acțiunea are loc între orele 11.00 și 13.00.

Pe agenda protestului se vor afla mai multe probleme ridicate de către membrii sindicatului, printre care constrângeri și presiuni exercitate asupra altor membri ai conducerii sindicatului, condițiile de muncă precare, precum și neîndeplinirea legislației privind drepturile angajaților și libera asociere.

Scopul acestui protest este de a atrage atenția asupra problemelor semnalate și de a solicita conducerii STPT să abordeze în mod corespunzător preocupările angajaților și ale sindicatului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]