Skip to main content

Video: Prefectul de Timiş dezvăluie cum a destructurat mafia de la Serviciul de Înmatriculări

Cozile şi listele lungi de aşteptare pentru o programare pentru înmatricularea unei maşini au devenit o amintire, la Timişoara.

În loc de 90 de zile, sau chiar mai mult, acum timpul maxim pentru o programare este de 2-3 săptămâni.

Dar, pentru a se ajunge aici, a fost nevoie de o intervenţie a prefectului, care a verificat în prealabil, care sunt cauzele problemei.

CITEŞTE ŞI: Fabulos! Universitatea Politehnica Timişoara aduce încă 5 medalii de aur și mai multe premii speciale pentru invenţii

A observat o mulţime de nereguli, comise de firmele de intermedieri, care ocupau toate locurile de programări, deşi nu aveau nevoie.

Astfel, proprietarii de maşini trebuiau fie să aştepte luni întregi până să găsească un loc liber, fie să apeleze la aceste firme, care săreau rândul.

“Contra unei taxe de urgenţă, îi rezolvau. Este o chestiune încetăţenită, ştim cum merge treaba în România. Cum procedau, fără a avea nevoie de intervenţia cuiva din Direcţia noastră?!? Aveau programări, dar cu serii de saşiu false. În momentul în care primeau actele şi taxa de urgenţă, esita acces la aceste programări să le modifice. Îşi anulau programarea, la ora 11, când nu stă nimeni să facă programări, şi îşi făceau alta, moment în care calculatorul îi dădea locurile libere. Îşi punea seria bună şi venea a doua zi, cu actele”, a explicat Mihai Ritivoiu, prefectul judeţului Timiş, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a aprofundat aceste verificări, în momentul în care a confruntat lista programărilor cu cea a maşinilor înmatriculate.

A remarcat că doar la 30% dintre cei care şi-au făcut programare se şi prezentau.

Astfel că a anulat posibilitatea ca cei care îşi pun serii fictive, să nu mai aibă posibilitatea să se reprogrameze.

CITEŞTE ŞI: O nouă premieră la Timişoara! Muzeul Naţional al Banatului, gazda unui simpozion internaţional

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.
Polițiștii hunedoreni cer sprijin cetățenilor pentru găsirea unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Brad, dispărut fără urmă.