Skip to main content

Video: Prefectul de Timiş dezvăluie cum a destructurat mafia de la Serviciul de Înmatriculări

Cozile şi listele lungi de aşteptare pentru o programare pentru înmatricularea unei maşini au devenit o amintire, la Timişoara.

În loc de 90 de zile, sau chiar mai mult, acum timpul maxim pentru o programare este de 2-3 săptămâni.

Dar, pentru a se ajunge aici, a fost nevoie de o intervenţie a prefectului, care a verificat în prealabil, care sunt cauzele problemei.

CITEŞTE ŞI: Fabulos! Universitatea Politehnica Timişoara aduce încă 5 medalii de aur și mai multe premii speciale pentru invenţii

A observat o mulţime de nereguli, comise de firmele de intermedieri, care ocupau toate locurile de programări, deşi nu aveau nevoie.

Astfel, proprietarii de maşini trebuiau fie să aştepte luni întregi până să găsească un loc liber, fie să apeleze la aceste firme, care săreau rândul.

“Contra unei taxe de urgenţă, îi rezolvau. Este o chestiune încetăţenită, ştim cum merge treaba în România. Cum procedau, fără a avea nevoie de intervenţia cuiva din Direcţia noastră?!? Aveau programări, dar cu serii de saşiu false. În momentul în care primeau actele şi taxa de urgenţă, esita acces la aceste programări să le modifice. Îşi anulau programarea, la ora 11, când nu stă nimeni să facă programări, şi îşi făceau alta, moment în care calculatorul îi dădea locurile libere. Îşi punea seria bună şi venea a doua zi, cu actele”, a explicat Mihai Ritivoiu, prefectul judeţului Timiş, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a aprofundat aceste verificări, în momentul în care a confruntat lista programărilor cu cea a maşinilor înmatriculate.

A remarcat că doar la 30% dintre cei care şi-au făcut programare se şi prezentau.

Astfel că a anulat posibilitatea ca cei care îşi pun serii fictive, să nu mai aibă posibilitatea să se reprogrameze.

CITEŞTE ŞI: O nouă premieră la Timişoara! Muzeul Naţional al Banatului, gazda unui simpozion internaţional

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.