Skip to main content

Video: Petrecăreţi, călcaţi de mascaţi! Poliţiştii au întrerupt, azi-noapte, distracţia câtorva sute de timişoreni

Poliţişti, jandarmi, pompieri şi inspectori ITM, OPC şi DSV au descins azi-noapte, în mai multe localuri din Timişoara, unde aveau loc petreceri.

A fost o acţiune complexă, în cadrul căreia au fost verificate toate aspectele pe care trebuie să le respecte agenţii economici.

Organele de control au descoperit o mulţime de nereguli, motiv pentru care cele şapte baruri, restaurante şi cluburi, au fost sancţionate cu amenzi totale de aproape 200.000 de lei.

CITEŞTE ŞI: Opt oameni, implicaţi într-un accident rutier! Un camion şi un microbuz s-au ciocnit violent, în apropiere de Lugoj

Mai exact, au fost descoperiţi minori cărora le erau vândute băuturi alcoolice, localuri care nu eliberau bonuri fiscale, angajaţi care lucrau la negru, dar şi multă mizerie în bucătăriile în care se pregătesc produsele alimentare.

„În cadrul acțiunii, au fost verificate 7 societăți comerciale, din municipiul Timișoara, polițiștii aplicând 20 de sancțiuni conform Legii nr. 61/1991, în valoare totală de 20.000 de lei și 3 sancțiuni, în valoare totală de 12.000 de lei pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza case de marcat electronice fiscale.

De asemenea, au fost aplicate de către  reprezentanții din cadrul ITM Timiș 5 sancțiuni, în valoare totală de 100.000 de lei pentru prestarea de activități fără a deține contracte de muncă înregistrate, conform Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii.

Totodată, reprezentanții DSVSA au aplicat o sancțiune în valoare de 10.000 de lei, conform HG nr. 984/2005 pentru nerespectarea normelor de igienă.

La un agent economic au fost constatate mai multe deficiențe, respectiv spațiul neigienizat, materie primă cu schimbare termică, fapt pentru care s-a aplicat o sancțiune, în valoare de 5.000 de lei, conform OG nr. 21/1992„, transmite IPJ Timiş.

CITEŞTE ŞI: Astea sunt vise! Reacţia lui Grindeanu după ce Nica a propus ca PSD să susţină candidaţii PNL la CJT şi Primăria Timişoara

Una dintre locaţiile verificate este Restaurantul Aurora, unde a avut loc un eveniment privat, organizată de Share Events.

Reprezentanţii firmei spun că întregul control a fost un abuz, în contextul în care, petrecerea a fost întreruptă aproximativ o oră, timp în care unii dintre invitaţi s-au speriat şi au plecat.

Mai mult decât atât, în urma verificărilor nu a fost găsit nicio neregulă.

“Noi am închiriat locaţia şi am adus un artist, cu care am avut contract, am prezentat toate documente. Nimeni nu a găsit nicio neregulă, nu am primit nicio amendă. Însă, ceea ce au făcut organele de control este un abuz, pentru că le-am rugat să nu întrerupă petrecerea şi să verifice toate documentele, într-o încăpere alăturată. Au refuzat asta, au aprins luminile, au oprit muzica. Vă daţi seama că invitaţii noştri s-au speriat, unii au plecat chiar fără să îşi achite consumaţia”, a spus Marius Preda, de la Share Events.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.