Skip to main content

Video: Mizerie de nedescris, câini înghesuiţi în ţarcuri prea mici şi în cuşti ruginite! Dezastrul găsit de consilierul local Roxana Iliescu, la adăpostul din Timişoara

Postarea unei iubitoare de animale din Timişoara, care descrie condiţiile insalubre în care sunt ţinuţi câinii la Danyflor şi care a devenit virală, a determinat-o pe Roxana Iliescu să facă o vizită la adăpostul cu care are contract şi Primăria.

Impresia cu care a rămas este una de dezgust faţă de condiţiile de acolo, de milă faţă de patrupedele ţinute în ţarcuri insalubre şi lipsite de îngrijire medicală şi de revoltă faţă de administraţia Fritz.

CITEŞTE ŞI: Flight Festival revine la Timișoara şi în acest an! Când şi unde vor avea loc concertele?

Consilierul local spune situaţia de la Danyflor reflectă incompetenţa celor care conduc Timişoara şi care nu aufost în stare să gestioneze în termeni rezonabili, problema câinilor fără stăpân.

Asta în contextul în care Primăria Timişoara achită, anual, peste două milioane de lei către Danyflor.

“Adăpostul găzduiește, în prezent, 690 de câini, din care vreo 550 sunt din Timișoara. Funcționând peste capacitate, este clar că normele nu sunt respectate, iar în unele cuști de de 6,5 mp, unde ar trebui să fie cel mult 4 căței, sunt și 6-7. La așa un număr mare de animale, conform declarațiilor reprezentanților societății, sunt angajați doar 2 medici veterinari și 8 îngrijitori. Majoritatea cuștilor sunt foarte vechi, au peste 20 de ani, sunt ruginite, iar cele din lemn, roase. Ultima investiție s-a făcut acum vreo șapte ani în niște adăposturi amenajate în spatele curții. Mirosul și mizeria sunt greu de descris în cuvinte și șochează orice vizitator care ar vrea, de exemplu, să adopte un câine. În condițiile descrise mai sus și în ciuda promisiunilor celor de la USR, administrația Fritz nu a fost în stare nici măcar să asigure continuitatea serviciilor privind gestionarea acestui adăpost, cu atât mai puțin să îmbunătățească, fie și un pic, condițiile în care sunt ținuți câinii.

Astfel, la fel ca în cazul serviciilor publice de salubrizare sau a serviciilor privind dezinsecția, dezinfecția și deratizarea, administrația Fritz a uitat cu totul de contractul încheiat între Municipiul Timișoara și Danyflor SRL. Vechiul contract, datat 2019, a expirat în 23 octombrie 2023. Abia în noiembrie 2023, PMT a lansat licitația pentru delegarea gestionării câinilor fără stăpân din Timișoara pe următorii trei ani, licitație la care s-a prezentat o singură firmă: aceeași Danyflor, procedura fiind încă în derulare.

Evident, drept măsură de avarie, în stilul caracteristic, actuala administrație a uzat și în acest caz de negocierea directă fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, încheind astfel, în 23 octombrie 2023, un contract cu Danyflor, cine altcineva, pentru asigurarea continuității serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, valabil până la desemnarea câștigătorului licitației deschise și încheierea unui nou contract.

Prin urmare, timp de o lună, din 23 septembrie.2023 până în 23 octombrie 2023, nu știm din ce fonduri au fost hrăniți și îngrijiți câini din adăpost, câteva sute la număr”, a scris Roxana Iliescu pe facebook.

Consilierul local taxează administraţia Fritz şi pentru că nu a reuşit, în aproape trei ani de când promitea asta, construirea unui adăpost în care câinii să aibă parte de condiţii decente.

“În aprilie 2021, consilierul local USR Răzvan Stana, de meserie veterinar, declara că „se va termina contractul cu Danyflor anul viitor, așa că noi sperăm cât mai repede să avem un adăpost. Se lucrează la documentațiile tehnice, au fost discuții preliminare. Anul viitor (2022 – n.r.), când va expira contractul cu Danyflor, ar trebui să avem un adăpost al primăriei, de asta ne grăbim”.

Ce a făcut administrația Fritz în aproape 3 ani de la declarația pompoasă a consilierului local? De exemplu, a reușit, în septembrie 2022, marea „performanță” de a intabula terenul pe care visează să amenajeze un nou adăpost, situat în zona Șagului – Freidorf, la intersecția străzilor Ovidiu Cotruș – George Constantinescu”, a mai punctat Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.