Skip to main content

Video: Focuri de armă, la intrarea în Timişoara! Poliţiştii au acţionat în forţă, pentru a captura mai mulţi migranţi

Scene desprinse parcă din filmele de acţiune, azi-noapte, pe Calea Lugojului, după ce şoferul unei maşini a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor.

Oamenii legii aveau informaţii că în autoturismul respectiv, care a coborât de pe autostradă, erau mai mulţi migranţi.

„La data de 6 aprilie 2024, în jurul orei 23:30, în nodul rutier de la km. 503, calea 2, polițiștii Autostrăzii A1 Deva Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanța de 18 km, între localitățile Giarmata-Remetea, până la intrarea în municipiul Timișoara”, transmite IPJ Timiș.

În sensul giratoriu de la intersecţia cu drumul care duce spre Aeroport, au vrut să verifice maşina, însă şoferul a călcat la maximum pedala de acceleraţie şi a încercat să îşi piardă urma.

Întâmplarea a făcut ca autoturismul să lovească alte două mașini, iar în urma impactului, șoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit carosabilul, moment în care mai multe persoane au coborât şi au luat-o la fugă.

Astfel, poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare şi au tras 9 focuri de armă în plan vertical.

În cele din urmă, oamenii legii au reuşit să captureze șapte persoane, șase dintre ele fiind de origine afro-asiatică, iar alte trei sunt căutate şi la această oră.

Printre suspecţii prinşi se numără şi şoferul, un tânăr de 24 de ani, cu dublă cetăţenie, româno-moldovenească.

„Cele 7 persoane au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, pentru continuarea cercetărilor, dintre care conducătorul auto este cetățean din Republica Moldova și 6 pasageri de origine afro-asiatica( 1 din Egipt, 4 din Siria, 1 din Yemen)”, transmite IPJ Timiș.

De asemenea, unul dintre migranți a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, motiv pentru care a fost transportat la spital, ulterior fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că cele șase persoane de origine afro-asiatică se aflau legal pe teritoriul României, însă șoferul din Republica Moldova este cercetat pentru trafic de migranți.

Totodată, oamenii legii au descoperit că autoturismul în cauză nu avea asigurarea valabilă, fapt pentru care, conducătorul auto a fost amendat cu suma de 4.640 de lei, i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare și i-a fost suspendat permisul auto, pe o perioada de 180 de zile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.