Skip to main content

VIDEO: Descinderi în forță, la traficanții de migranți din Timiș și Caraș-Severin! 25 de suspecți, duși la audieri

Acțiune de amploare a procurorilor DIICOT, care au descins, în această dimineață, la 29 de adrese din județele Timiș și Caraș-Severin, pentru destructurarea unei rețele care se ocupa cu traficul de migranți.

Aceștia aveau roluri bine stabilite. Unii racolau migranții care își doreau să ajungă în vestul Europei, alții îi adăposteau în locuri sigure, iar alții îi scoteau ilegal din țară.

Cele mai multe dintre persoanele traficate proveneau din centrele de refugiați din Serbia, iar anchetatorii au reușit să intercepteze și să oprească 29 de astfel de transporturi ilegale.

CITEȘTE ȘI: Panică în această dimineață, după ce un autobuz a luat foc! De la ce a pornit incendiul?

Grupurile de migranți erau formate din 7-15 persoane, iar fiecare dintre acestea pplăteau între 500 și 1.000 de euro, pentru a fi ajutate să iasă ilegal din România.

„În cauză s-a reținut că,  în perioada octombrie 2021 – martie 2023, mai multe persoane, cetățeni români și sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și facilitarea șederii ilegale în România.
Membrii grupului infracțional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Serbia, pe raza județului Caraș-Severin. Ulterior migranții erau transportați pe raza județului Timiș, de unde erau predați altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest (…) Au fost  interceptate  și oprite un număr de 29 de  transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupului  infracţional, transporturi în care au fost identificaţi un număr de aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană
„, transmite DIICOT.

Peste 25 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Mărul de aur ajunge la Timișoara! „Oscarul pentru turism” va fi decernat în cadrul unui eveniment de gală

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.

Descoperă beneficiile crioterapiei, la cel mai modern salon din Dumbrăvița! XCrio este destinaţia perfectă, pentru sănătate și frumusețe

În inima comunei Dumbrăvița, pe strada Petofi Sandor, nr 95, un nou salon de crioterapie își deschide porțile, şi promite o experiență revitalizantă și de ultimă generație pentru toți cei care sunt în căutarea unor metode inovatoare de îmbunătățire a stării de sănătate și de frumusețe.