Skip to main content

Video: Beznă totală, lângă Timişoara! Mii de oamenii au rămas fără iluminat public, din cauză că Primăria nu a plătit facturile către Enel

O localitatea de la marginea Timișoarei a rămas în beznă! Enel a tăiat curentul pentru iluminatul public, din cauza facturilor neplătite.

Este vorba despre comuna Săcălaz, care a rămas în întuneric, din cauza datoriilor pe care le are Primăria către furnizorul de electricitate.

Edilul localității, Nicu Viorel spune că de vină pentru această situație sunt consilierii locali, care nu au aprobat nici până acum bugetul, iar astfel nu pot fi făcute plăți.

În realitate, Primăria are conturile blocate, pentru o factură care trebuia achitată anul trecut, către un constructor.

Stimați locuitori ai comunei Săcălaz, domnul primar continuă să mintă. Spune că este vinovat consiliul local că n-a votat bugetul și din cauza asta a fost tăiat curentul. Domnul primar omite să ne spună că a preferat să NU achite facturile la Enel. Dovadă stă fișa de cont pe care am solicitat-o la Enel pentru UAT Săcălaz. Domnul primar a moștenit o datorie de 24.450,65 lei de la Todașcă. De-atunci și până azi a fost atât de bun gospodar că plătea curentul când avea chef. Domnul primar care este ordonatul principal de credite n-a dat bani pentru plata facturilor și le-a lăsat să se adune. Am ajuns în 2023 să avem o datorie la Enel de 492.581 lei. De aceea a rămas comuna noastră în beznă. Pentru că DOMNUL PRIMAR N-A PLĂTIT FACTURILE ÎN 2021 ȘI 2022 NICI CÂND AVEA BUGETUL APROBAT. Și încă ceva, în calitatea mea de viceprimar nu am fost ordonator principal de credite și nu am putut decide achitarea facturilor la Enel. Adevărul este că domnul primar este responsabil de bezna de pe străzi și nici nu are bărbăția să-și asume eșecul. Încă o dovadă că domnul primar confundă primăria cu măcelăria”, a scris viceprimarul din Săcălaz, Dumitru Boboi, pe facebook.

Între timp, primarul a găsit o soluție pentru a-și achita facturile către Enel, iar de săptămâna viitoare, lucrurile vor reveni la normal.

„Primăria Săcălaz mulțumește locuitorilor care au înțeles situația creată de lipsa aprobării bugetului de către consiliul local și s-au mobilizat in ultimile zile să-și plătească taxele și impozitele locale. Sumele încasate s-au constituit in “venituri propri”. In acest fel, s-a reușit plata facturilor la energia electrică pentru deblocarea situației generată de neaprobarea bugetului local de către consiliul local. Luând in considerare ca punctele de aprindere pentru iluminatul public sunt fie clasice fie tele-controlate, apreciem ca, cel târziu la începutul săptămânii viitoare vom beneficia de iluminat public”, se arată pe pagina de facebook a Primăriei Săcălaz (greșelile din text aparțin celui care a făcut postarea).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.