Skip to main content

Video: Beznă totală, lângă Timişoara! Mii de oamenii au rămas fără iluminat public, din cauză că Primăria nu a plătit facturile către Enel

O localitatea de la marginea Timișoarei a rămas în beznă! Enel a tăiat curentul pentru iluminatul public, din cauza facturilor neplătite.

Este vorba despre comuna Săcălaz, care a rămas în întuneric, din cauza datoriilor pe care le are Primăria către furnizorul de electricitate.

Edilul localității, Nicu Viorel spune că de vină pentru această situație sunt consilierii locali, care nu au aprobat nici până acum bugetul, iar astfel nu pot fi făcute plăți.

În realitate, Primăria are conturile blocate, pentru o factură care trebuia achitată anul trecut, către un constructor.

Stimați locuitori ai comunei Săcălaz, domnul primar continuă să mintă. Spune că este vinovat consiliul local că n-a votat bugetul și din cauza asta a fost tăiat curentul. Domnul primar omite să ne spună că a preferat să NU achite facturile la Enel. Dovadă stă fișa de cont pe care am solicitat-o la Enel pentru UAT Săcălaz. Domnul primar a moștenit o datorie de 24.450,65 lei de la Todașcă. De-atunci și până azi a fost atât de bun gospodar că plătea curentul când avea chef. Domnul primar care este ordonatul principal de credite n-a dat bani pentru plata facturilor și le-a lăsat să se adune. Am ajuns în 2023 să avem o datorie la Enel de 492.581 lei. De aceea a rămas comuna noastră în beznă. Pentru că DOMNUL PRIMAR N-A PLĂTIT FACTURILE ÎN 2021 ȘI 2022 NICI CÂND AVEA BUGETUL APROBAT. Și încă ceva, în calitatea mea de viceprimar nu am fost ordonator principal de credite și nu am putut decide achitarea facturilor la Enel. Adevărul este că domnul primar este responsabil de bezna de pe străzi și nici nu are bărbăția să-și asume eșecul. Încă o dovadă că domnul primar confundă primăria cu măcelăria”, a scris viceprimarul din Săcălaz, Dumitru Boboi, pe facebook.

Între timp, primarul a găsit o soluție pentru a-și achita facturile către Enel, iar de săptămâna viitoare, lucrurile vor reveni la normal.

„Primăria Săcălaz mulțumește locuitorilor care au înțeles situația creată de lipsa aprobării bugetului de către consiliul local și s-au mobilizat in ultimile zile să-și plătească taxele și impozitele locale. Sumele încasate s-au constituit in “venituri propri”. In acest fel, s-a reușit plata facturilor la energia electrică pentru deblocarea situației generată de neaprobarea bugetului local de către consiliul local. Luând in considerare ca punctele de aprindere pentru iluminatul public sunt fie clasice fie tele-controlate, apreciem ca, cel târziu la începutul săptămânii viitoare vom beneficia de iluminat public”, se arată pe pagina de facebook a Primăriei Săcălaz (greșelile din text aparțin celui care a făcut postarea).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.