Skip to main content

VIDEO: Alertă în Timiş! Şcoală evacuată, gospodării şi drumuri sub ape! Se cară saci cu nisip, pentru înalţarea digului

Râurile din vestul ţării continuă să se umfle în matcă, iar hidrologii au prelungit codul roşu de inundaţii, până mâine dimineaţă.

Cea mai gravă situaţie este în judeţul Timiş, în localităţile Făget, Răchita şi Dumbrava, unde râul Bega s-a revărsat pe străzi şi în gospodăriile oamenilor.

Mai exact, au fost afectate 9 gospodării din Răchita, 9 din Făget, una din Balinţ şi una din Mănăştiur, dar şi drumul judeţean Cladova-Dubeşti, unde pompierii au intervenit de urgenţă.

CITEŞTE ŞI: Falimentul CJT, prevestit de aleşii judeţeni social democraţi, după ce valoarea proiectului de modernizare a drumului spre autostradă a crescut cu 92%

De asemenea, pompierii au fost solicitaţi să evacueze apa dintr-un adăpost de animale din Făget, au salvat un câine care risca să se înece în comuna Balinţ.

În Ohaba Lungă au fost evacuaţi 20 de stulpi de albine din apă şi scoasă apa dintr-un adăpost de oi din Belinţ.

La Rachita, 65 de copii de grădiniţă şi elevi, au fost evacuati din şcoală, pentru că unitatea de învăţământ este într-o zonă inundabilă.

La Răchita, râul Bega a depăşit cota de atenţie, iar în aceste momente se lucrează la înălţarea digului, cu saci de nisip.

În sprijinul pompierilor din Timiş au venit şi pompieri din judeţele Arad şi Hunedoara.

CITEŞTE ŞI: Drogurile au lăsat-o inconştientă! Tânără prăbuşită la pământ, descoperită de poliţiştii locali

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.