Skip to main content

Video: 17 milioane de euro, pentru sănătate, educație sau infrastructură! Valoarea contractelor de finanțare europeană semnate de conducerea CJT, în primele două luni de mandat

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Anul 2025 se anunță a fi unul cu investiții majore în județul Timiș, unde vor începe lucrări de anvergură, așteptate de ani buni.

În primul rând, este vorba despre reabilitarea Castelului Huniade, un șantier uriaș, pentru care va fi organizată licitația, în perioada imediat următoare.

Asta în contextul în care, conducerea Consiliului Județean tocmai a semnat un contract de finanțare europeană, în valoare de 5 milioane de euro.

“Este un reper istoric al întregii regiuni. Tot prin programul transfrontalier România-Ungaria, am reușit să mai aducem, în coșul acesta mare de reabilitare a Castelului, 5 milioane de euro, pe lângă alte două finanțări. Mai există o finanțare prin PNRR și încă o finanțare prin AFM, pentru consolidări, plus cele 5 milioane care vin acum și plus un efort din partea CJT, printr-un credit pe care îl vom lua cât de curând”, a anunțat, la Sursa de Vest fără Filtru, Alexandru Iovescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Un alt contract de finațare europeană semnat de noua conducere a CJT vizează Centrul de Recuperare Motorie de la Lovrin. Va fi cel mai mare de acest gen din regiune și va avea o zonă de tratament medical, una de triaj, dar și un restaurant.

“Câteva milioane vor ajunge la Lovrin. Este vorba despre acel centru de reabilitare, care va fi o secție a Spitalului Județean. În acea zonă se regăsesc resurse geotermale pentru sănătate și nu avem un astfel de centru de recuperare cu ape termale”, a mai spus Iovescu.

Clădirea, construită de la zero, este prevăzută să aibă trei etaje, iar pacienții vor avea la dispoziție servicii de recuperare medicală, electroterapie, sonoterapie, laser, bazine cu apă geotermală, kinetoterapie, hidroterapie și masoterapie. Vor mai fi o secție de pneumoterapie și una de psihoterapie. În total, centrul medical va avea 21 de saloane cu 43 de paturi, iar la exterior va fi o piscină cu acoperiș retractabil din sticlă.

CJT a semnat, de asemenea, contractul de finanțare europeană pentru  refacerea legăturii feroviare Timișoara – Szeged, dar și investiții în educația celor mici.

Mai exact, vor fi modernizate grădinițele și creșele din Săcălaz și Moșnița Nouă, iar ulterior, acestea vor fi dotate cu echipamente IT și materiale didactice interactive.

O altă componentă a proiectului, care are o valoare totală de aproape 27 de milioane de lei, vizează copiii ce provin din medii defavorizate. Fiecare astfel de familie va primi câte un voucher de 1.700 de lei, pentru achiziția de rechizite, astfel încât să fie prevenit abandonul școlar.

În total, conducerea CJT a semnat, în primele două luni, contracte de finanțare europeană de 17 milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.