Skip to main content

Victorie pentru Alin Nica, în dosarul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel! Acum, liderul CJT cere demisia lui Alfred Simonis

La nouă luni de când Agenția Națională de Integritate anunţa că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la anumite fapte pe care le-ar fi săvârşit Alin Nica, pe vremea când era primar în Dudeştii Noi, cercetările s-au finalizat.

Este vorba despre un dosar privind acuzaţii precum conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii, pentru care anchetatorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care au preluat cazul, au decis clasarea.

Totul a început de la o reclamaţie depusă la ANI, care a sesizat Parchetul de pe Înalta de Curte de Casaţie şi Justiţie, ulterior dosarul fiind mutat la Timişoara.

CITEŞTE ŞI:  patra campanie trimestrială din anul 2023 de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în mediul rural din Zona 1 a județului Timiș!

În 12 septembrie 2023, coaliția PSD-USR a votat în Senat, revocarea mea din Consiliul Naţional de Intergritate, fără niciun fel de temei legal. Revocarea mea a fost orchestrată în jurul unui dosar orchestrat politic care a fost clasat, pe data de 16 octombrie, fiind demontate toate capetele de acuzare ale ANI. Acum, că este clar, negru pe alb, că revocarea mea din Consiliul Național de Integritate a fost regizată, cer demisia deputatului Alfred Simonis, inițiatorul demersului. I-aș cere un gest de onoare și senatorului Trifan, cel care s-a alăturat ca o unealtă, însă el este atât de manipulabil și lipsit de școală încât înțeleg că a căzut pradă dezinformării. Totodată solicit Senatului să abroge revocarea mea și astfel să pot renunța la procesul existent pe rol. UNCJR sprijină abrogarea revocării mele deoarece au sesizat in scris, cu săptămâni înainte, că tratamentul la care sunt supus este nedrept și lipsit de argumente juridice.”, a declarat Alin Nica.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş consideră că miza revocării lui din Consiliul Naţional de Integritate a fost, pe de-o parte, un exerciţiu de imagine făcut de Alfred Simonis şi Raul Trifan, iar pe de altă parte, o răzbunare pentru problemele semnalate de Nica, în funcţionarea ANI.

„Nouă din zece persoane reclamate de ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate. Politicieni rău intentionaţi precum Alfred Simonis au învăţat să folosească breşele existente în modul de funcţionare al ANI pentru a otrăvi opinia publică si pentru a termina cariere politice şi administrative. Din fericire, în cazul meu, Alfred Simonis, exponentul politicii răului, nu a avut câstig de cauza, dar sunt sigur că încercarile lui nu se vor opri (…) CNI este singura entitate cu atribuţii de control asupra ANI. Mă voi întoarce şi voi expune public, asa cum am mai făcut în trecut, disfunctionalităţile acestei instituţii şi cum aceasta risă să fie folosită pentru hărţuirea unor oameni nevinovaţi. Voi semnala, în continuare, abuzurile comise de ANI şi voi monitoriza activitatea acestei instituţii”, a mai spus Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.