Victorie istorică! Casa Muhle va arăta ca odinioară

Casa Muhle, ajunsă o ruină chiar în inima Timișoarei, va arăta așa cum arăta odată!

Primăria Timișoara a reușit să câștige procesul aflat pe rol cu proprietarul de origine romă, iar acum acesta este obligat să aducă imobilul la forma inițială.

Curtea de Apel a dat câștig de cauză demersului Primăriei Timișoara care a încercat stoparea distrugerii unui monument atât de important pentru orașul de pe Bega. 

Pentru că de acum este deja oficial și publicat pe Portalul Instanței, Primăria Timișoara câștigă definitiv și irevocabil Procesul Casa Muhle. Cu încăpățânare, uneori, cu speranță, am dus la capăt un demers juridic de mare importanța pentru soarta monumentelor din România în general. Casa Muhle, primește o șansă, dar mai mult decât atât scriem istorie. Este pentru prima dată în România când o municipalitate abordează astfel problema monumentelor batjocorite. Am urmărit prin tot acest proces, de la Ordonanța Președințiala de punere în siguranța, până la obligația de a aduce la starea inițiala monumentul, crearea unui precedent în România”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Practic, prin decizia instanței, proprietarul clădirii este obligat să readucă imobilul la forma din 2012. În cazul în care acesta nu va intervine,  Primăria este autorizată să intervină ea însăși pentru lucrări, iar apoi să-și recupereze banii.

Nu vom ezita să intervenim dur dacă hotărârea nu este pusă în aplicare”, a mai punctat viceprimarul Timișoarei. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.