Skip to main content

Victorie istorică! Casa Muhle va arăta ca odinioară

Casa Muhle, ajunsă o ruină chiar în inima Timișoarei, va arăta așa cum arăta odată!

Primăria Timișoara a reușit să câștige procesul aflat pe rol cu proprietarul de origine romă, iar acum acesta este obligat să aducă imobilul la forma inițială.

Curtea de Apel a dat câștig de cauză demersului Primăriei Timișoara care a încercat stoparea distrugerii unui monument atât de important pentru orașul de pe Bega. 

Pentru că de acum este deja oficial și publicat pe Portalul Instanței, Primăria Timișoara câștigă definitiv și irevocabil Procesul Casa Muhle. Cu încăpățânare, uneori, cu speranță, am dus la capăt un demers juridic de mare importanța pentru soarta monumentelor din România în general. Casa Muhle, primește o șansă, dar mai mult decât atât scriem istorie. Este pentru prima dată în România când o municipalitate abordează astfel problema monumentelor batjocorite. Am urmărit prin tot acest proces, de la Ordonanța Președințiala de punere în siguranța, până la obligația de a aduce la starea inițiala monumentul, crearea unui precedent în România”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Practic, prin decizia instanței, proprietarul clădirii este obligat să readucă imobilul la forma din 2012. În cazul în care acesta nu va intervine,  Primăria este autorizată să intervină ea însăși pentru lucrări, iar apoi să-și recupereze banii.

Nu vom ezita să intervenim dur dacă hotărârea nu este pusă în aplicare”, a mai punctat viceprimarul Timișoarei. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.