Victor Ponta: Nu am plecat de la PSD ca să ne întoarcem acolo, chiar dacă pleacă Dragnea! Sunt încrezător că Pro Romania va obține un scor cu două cifre la alegeri

Liderul Pro România, Victor Ponta, exclude orice posibilitate de întoarcere în PSD!

CITEȘTE ȘI: Demonstrații de mânuire a armelor istorice și teatru pirotehnic, la Noaptea Muzeelor! Vezi aici programul

Acesta s-a aflat azi la Timișoara, unde a garantat faptul că indiferent dacă pleacă sau nu Liviu Dragnea de la conducerea PSD, nu se va mai întoarce acolo. În plus, Ponta se declară foarte mulțumit de evoluția partidului pe care îl conduce și este convins că la alegerile de săptămâna viitoare, Pro România va obține un scor din două cifre.

Sunt mulțumit că am făcut o campanie curată, decentă. Nu am huiduit pe nimeni, nu ne-a huiduit nimeni, ne-am prezentat candidații, oameni cunoscuți. Sunt mult mai optimist ca în urma cu 6 luni. Atunci nu aveam nici organizații, nici observatori în secții. În Timiș avem acoperite aproape toate secțiile. Sunt încrezător că Pro Romania va obține un scor cu două cifre, peste 10, ca cei care merg în Parlament din partea noastră, fie că e vorba de doamna Crețu, domnul prim ministru Tudose, domnul Leancă, sunt oameni cunoscuți și știu ce au de făcut acolo. Sunt convins că și în Timiș și în Banat, alături de Pro România o să fie mai multe categorii de oameni. În primul rând cei care au votat PSD și ALDE și care sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă. A fost vorba că facem proiecte, continuăm cu o guvernare bună și când colo, de doi ani și jumătate se luptă doar să îl scape pe Dragnea de înschisoare”,a declarat liderul Pro România, Victor Ponta.

Ponta a ținut și să sublinieze faptul că nu are de gând să se întoarcă în PSD, chiar dacă Liviu Dragnea va pleca de la conducerea partidului: ”Nu am plecat de la PSD ca să ne întoarcem acolo, chiar dacă pleacă Dragnea”.

Victor Ponta a avut astăzi și o întâlnire cu primarii din Grupul de Reforma si Administratie Locala (GRAL), au fost prezenți atât liberali, psd-iști, dar și reprezentanți ai ALDE. La întâlnire a participat și comisarul european Corina Crețu, care a discutat cu primari despre un proiect care să vină în sprijinul acestora pentru o accesare mai facilă a fondurilor europene.  

Ne-am întalnit cu mai mulți primari din județ, cei grupati în GRAL, de la diverse partide și am discutat despre un proiect care vrem să îl promovăm și anume, începând cu exercițiul financiar, 2021-2028, propunerea e făcuta deja de doamna Crețu și să avem mai mulți bani, dar ce-i mai important e să trecem la ceea ce se întampla în Polonia sau Germania, și anume, autoritățile de management să fie la nivel regional. Să nu mai trebuiască primarii toată ziua să meargă la București cu teancul de hârtii, să aștepte pe acolo, pe la Ministerul Dezvoltării dacă ”secretarul de stat de la Teleorman” sau cine mai e pe acolo e de acord sau nu să le semneze. Toți mi-au spus că e o idee bună, se practică la nivel european și cred că e mult mai ușor să rezolvi problemele regiunii de aici, dacă le discuți la nivelul ADR-ului cu cei 4 presedinți de Consilii Județene, decât dacă te urci toată ziua în mașina sau în avion cu dosare și să mergi la București pentru semnături”, a mai spus Ponta.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis a ajuns la Timişoara! Vezi aici ce program are preşedintele României, în oraşul de pe Bega

Am avut o primă întâlnire cu primarii, cărora le-am spus că abordarea mea din ultimii 5 ani a fost în favoarea lor. Sunt absolut convinsă ca banii europeni ar fi fost mult mai bine absorbiți în România dacă proiectele ar fi fost stabilite la nivel local și nu la nivel național. Nu avem pretenția ca noi la Bruxelles să știm nevoile dumneavoastră, dar eu ca și comisar european am făcut cât am putut și am aprobat toate proiectele depuse de Guvern. În perioada 2007-2014 am încercat să ridicăm rata de absorbție și am preluat creditele pe proiectele pe care se circulă, cum este și centura Timișoarei, am preluat creditele pe care Guvernul Romaniei le plătea deja către instituții financiare internaționale, Autostrada Soarelui”, a spus Corina Crețu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.