Skip to main content

Viceprimarul Ruben Laţcău, nemulţumit de ritmul lucrărilor de la Liceul Tehnic de Vest! Proiectul are o întârziere de aproape doi ani

Se lucrează şi nu prea la reabilitarea Liceului Tehnic de Vest din Timişoara, care a fost grav afectat de furtuna puternică din septembrie 2017.

Constractul de execuţie, semnat doi ani mai târziu, prevedea ca lucrările să fie gata în 30 de luni, adică pe la mijlocul anului 2022.

Termen a fost amânat de mai multe ori, iar ultimul este aprilie 2024, când toate lucrările ar trebui să fie finalizate.

CITEŞTE ŞI: FOTO Două femei au ajuns la spital, după ce au intrat cu mașina într-un pom!

Greu de crezut, în contextul în care şantierul este gata în proporţie de cel mult 75%, după cum spune viceprimarul Ruben Laţcău, care îi cere constructorului să accelereze ritmul de lucru.

“Am cerut constructorului de la Liceul Tehnologic de Vest să grăbească pasul lucrărilor de reabilitare și să le încheie în această primăvară, astfel încât sălile să se umple cu elevi odată cu noul an școlar. Investiția este gata în proporție de 70-75% dar ritmul de lucru nu este deloc satisfăcător(…) E evident că ritmul investiției, în valoare de peste 5,6 milioane de lei, fără TVA, trebuie accelerat, mai ales că trebuie recuperat timpul în care lucrările au fost sistate din diverse motive, precum organizarea unei noi licitații, după decesul dirigintelui de șantier. Constructorul a promis o mai bună mobilizare”, a anunţat viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău.

Până în prezent, muncitorii au reuşit să finalizeze montarea acoperișului, a instalațiilor termice, a corpurilor de iluminat și a instalațiilor de semnalizare și stingere incendii.

De asemenea, au realizat în mare parte finisajele interioare şi au montat țigla la fațada principală.

Montarea tâmplăriei la faţade este gata în procent de 95%,  iar acum, constructorul mai trebuie să monteze ușile interioare, țigla pe fațada interioară, instalațiile sanitare și liftul interior.

În plus, trebuie finalizată montarea parchetului și a gresiei și executate finisajele la fațade.

CITEŞTE ŞI: Lupta pentru supremaţia în grupa B de baschet! SCM Timişoara se pregătește să înfrunte BC Kolin în Alpe Adria Cup

Valoarea iniţială a contractului de execuţie, de 5.039.482,31 lei fără TVA, a fost suplimentată cu 600.000 de lei, ajungând la 5.677.522,47 lei fără TVA

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.