Viceprimarul Ruben Laţcău, nemulţumit de ritmul lucrărilor de la Liceul Tehnic de Vest! Proiectul are o întârziere de aproape doi ani
Se lucrează şi nu prea la reabilitarea Liceului Tehnic de Vest din Timişoara, care a fost grav afectat de furtuna puternică din septembrie 2017.
Constractul de execuţie, semnat doi ani mai târziu, prevedea ca lucrările să fie gata în 30 de luni, adică pe la mijlocul anului 2022.
Termen a fost amânat de mai multe ori, iar ultimul este aprilie 2024, când toate lucrările ar trebui să fie finalizate.
CITEŞTE ŞI: FOTO Două femei au ajuns la spital, după ce au intrat cu mașina într-un pom!
Greu de crezut, în contextul în care şantierul este gata în proporţie de cel mult 75%, după cum spune viceprimarul Ruben Laţcău, care îi cere constructorului să accelereze ritmul de lucru.
“Am cerut constructorului de la Liceul Tehnologic de Vest să grăbească pasul lucrărilor de reabilitare și să le încheie în această primăvară, astfel încât sălile să se umple cu elevi odată cu noul an școlar. Investiția este gata în proporție de 70-75% dar ritmul de lucru nu este deloc satisfăcător(…) E evident că ritmul investiției, în valoare de peste 5,6 milioane de lei, fără TVA, trebuie accelerat, mai ales că trebuie recuperat timpul în care lucrările au fost sistate din diverse motive, precum organizarea unei noi licitații, după decesul dirigintelui de șantier. Constructorul a promis o mai bună mobilizare”, a anunţat viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău.
Până în prezent, muncitorii au reuşit să finalizeze montarea acoperișului, a instalațiilor termice, a corpurilor de iluminat și a instalațiilor de semnalizare și stingere incendii.
De asemenea, au realizat în mare parte finisajele interioare şi au montat țigla la fațada principală.
Montarea tâmplăriei la faţade este gata în procent de 95%, iar acum, constructorul mai trebuie să monteze ușile interioare, țigla pe fațada interioară, instalațiile sanitare și liftul interior.
În plus, trebuie finalizată montarea parchetului și a gresiei și executate finisajele la fațade.
Valoarea iniţială a contractului de execuţie, de 5.039.482,31 lei fără TVA, a fost suplimentată cu 600.000 de lei, ajungând la 5.677.522,47 lei fără TVA
Lasă un răspuns