Skip to main content

Vești proaste pentru fanii muzicii și culturii urbane din Timişoara! Dispare unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri de acest gen

Primul festival dedicat muzicii și culturii urbane din România, organizat la Timișoara de 8 ani, a ajuns la finalul „călătoriei”.

VEST FEST își ia rămas bun de la fanii timișoreni și nu numai, după ce a fost o prezență constantă în ultimii ani.

VEST FEST a fost piatra de temelie a conceptului District23, primul festival format prin unirea a 3 festivaluri locale, din Timișoara, în anul în care orașul a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii, un one-time-only event.

”Deoarece considerăm ca le suntem datori celor ce ne-au trecut pragul, ani la rând, cu motivul sincer al deciziei de a opri festivalul, recunoaștem că VEST FEST a ajuns în punctul în care nu poate crește, așa cum este firesc pentru un festival. Încă din 2017, costurile de realizare ale festivalului au depins 60% de vânzarea biletelor, 25% de finanțările venite de la Primăria Timișoara și 15% de sponsorizările companiilor private”, transmit organizatorii.

Organizatorii mai spun că în ultimii 3 ani, nefăcând referire la perioada pandemiei de COVID-19, vânzările biletelor au stagnat sau chiar au scăzut, și nu au primit sprijin de la autoritățile locale.

Primăria Timișoara nu a dorit susținerea evenimentului (le respectăm decizia), iar companiile private și-au diminuat bugetul disponibil, toate acestea în timp ce costurile de realizare a festivalului au crescut, culminând cu onorariile artiștilor. Toți acești factori duc la decizia irevocabilă de a ne opri din această frumoasă călătorie aici. Totodată vrem să mulțumim sincer tuturor celor care au fost prezenți la edițiile festivalului, celor care au achiziționat bilet, lor le datorăm cei 8 ani de festival”, mai spun organizatorii VEST FEST.

Noapte bună, Timișoara!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.