Skip to main content

Vești mult așteptate pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic Ungureanu din Timișoara! Clădirea din centrul orașului va fi reabilitată

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și reabilitare a Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara.

Contractul, în valoare de 18 milioane de lei din fonduri europene a fost câștigat de un consorțiu de firme format din Constructim (lider) – Extra-Prompt, Atelierul Arhitext, care vor lucra cu subcontractanții CBM Elpro Instal, Prodao-Ing și Biconect.

CITEȘTE ȘI: Numărul cazurilor noi de COVID rămâne în continuare unul mic! Puţin peste 300 de noi infectări, raportate de autorităţi

Termenul de realizare a lucrărilor este de 21 de luni, din 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Copiii Timișoarei merită să învețe în școli decente, iar fondurile europene sunt o șansă pentru a reabilita și dota cât mai multe unități de învățământ din oraș. Infrastructura educațională merită toată atenția noastră, după ani în care multe grădinițe, școli și licee au fost lăsate în paragină. Avem deja lucrări începute la mai multe școli din oraș, avem bani prevăzuți în buget și vom depune în continuare proiecte pentru a atrage finanțări nerambursabile atât pentru refacerea, cât și pentru extinderea rețelei educaționale din Timișoara„, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău. 

În cadrul contractului proiectarea va viza: actualizarea documentației tehnico-economice, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe parcursul lucrărilor, întocmirea auditului energetic final; actualizarea documentației tehnico-economice; întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv pentru Avizul ISU respectiv Scenariu de securitate la incendiu; întocmirea proiectului așa cum a fost construit (as built); audit energetic, expertiză termică și energetică, documentarea informațiilor pentru Cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare.  

CITEȘTE ȘI: Trei oameni au ajuns la spital, în urma unui accident rutier grav! O maşină a intrat într-un camion

Lucrările de construcții-montaj care vor fi realizate vor avea termen de garanție de minim 5 ani.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt: achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, creşterea accesibilităţii la serviciile educaţionale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.