Skip to main content

Veste proastă pentru elevi! Vacanța de vară începe mai târziu, cu două săptămâni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noi modificări în ceea ce privește structura anului școlar.

Măsura este necesară pentru a evita închiderea unităților de învățământ, din cauza incidenței tot mai ridicate a infecărilor cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI: La Timişoara începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie! 50 de medici, înscriși în proiectul pilot

Practic, vacanța de primăvara se va prelungi cu două săptămâni, perioadă cu care se va scurta cea de vară.

Ministrul a explicat această rocadă prin faptul că în iunie este așteptată o scădere a numărului cazurilor de coronavirus.

Așa că atunci elevii ar putea să participe fizic la cursuri, ceea ce în aprilie e puțin probabil.

“Se mută practic 2 săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară. În loc să finalizam semestrul al II-lea pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie. Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilor”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Număr uriaş de morţi, pe fondul infecţiei cu COVID, de ieri până azi – 174! Record negativ şi în secţiile ATI

Astfel, semestrul al II-lea se va va încheia pe 2 Iulie, în loc de 18 iunie, cu excepția:

•    elevilor clasei a VIII-a, care termină pe 25 iunie, în loc de 11 iunie

•    elevilor clasei a XII-a care termină 18 iunie, în loc de 4 iunie

•    învățământulului profesional și tehnic care termină pe 23 iulie, în loc de 9 iulie

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.