Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

La Timişoara începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie! 50 de medici, înscriși în proiectul pilot

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Timişoara începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Este un proiect pilot, în care s-au înscris deja, 50 de doctori.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, a anunțat încă de luni că începe vaccinarea prin medicii de familie, la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, însă la Timișoara începe mai devreme.

CITEȘTE ȘI: Număr uriaş de morţi, pe fondul infecţiei cu COVID, de ieri până azi - 174! Record negativ şi în secţiile ATI

Fiecare dintre cei 50 de medici de familie din Timișoara, înscriși în program, va primi câte 100 de doze de ser de la Astra Zeneca.

Vaccinul va fi livrat direct de DSP, către cabinetele medicale, în funcție de programări.

Am lansat un apel către medicii de familie să se înscrie în acest proiect pilot. Vom trimite aceste cereri la București să fie operate în platforma de vaccinare. Fiecare medic înscris va prim 100 de doze de vaccine și seringi. Vom putea să vaccinăm încă 5000 de persoane din Timișoara și din zonă. E doar un proiect pilot, din păcate nu avem un cadru de finanțare. Am găsit momentan sprijin în mediul de afaceri, acum ei primesc 30 de lei pe pacient de la minister, iar Asociația de Medicină de Familie va mai plăti în plus o sumă de 40 de lei în. E un contract de sponsorizare cu societatea Profi”, spune primarul Dominic Fritz.

Practic, medicii de familie își vor anunta pacienții și apoi își vor organiza programul de vaccinare la cabinete.

CITEȘTE ȘI: Te poți vaccina și noaptea! La Timișoara s-a deschis primul centru de imunizare din țară, cu program non stop

Pentru activitatea lor de vaccinare, medicii vor primi câte 70 de lei pentru fiecare pacient imunizat.

 

Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 15:38

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login