Skip to main content

Veste bună pentru timişorenii din Lipovei! Viceprimarul Ruben Laţcău anunţă demararea lucrărilor pentru amenajarea de noi locuri de parcare

Au început lucrările pe strada Intrarea Sunetului din Timişoara, unde au fost demolate 35 de garaje, iar în locul lor vor fi amenajate 76 de locuri de parcare.

În paralel, continuă realizarea de locuri de parcare în alte patru zone ale oraşului unde, de asemenea, au fost demolate garajele ridicate ilegal, pe domeniul public.

“Pe locul garajelor vechi din 5 cartiere amenajăm locuri de parcare, într-o primă etapă. Urmează multe altele. Avansăm și cu amenajarea unui spațiu cu 80-90 de locuri de parcare în Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu.

Și… vă amintiți povestea revoltătoare a terenului din spatele magazinului Bega? Da, acel teren acaparat de o firmă privată, care a încasat bani de la șoferi pentru parcare pe un teren al orașului. L-am recuperat anul trecut în instanță și tot în instanță cerem și banii care au intrat în buzunarele lor private, în loc de bugetul local. Am semnat contractul de proiectare pentru o parcare multietajată pe locul ocupat ani de zile ilegal. Vom avea parcări etajate la Gara de Nord, Spitalul de Copii, în zona Dacia, în zona Calea Buziașului. Documentațiile sunt în etape avansate pentru toate.

Mai bine de jumătate dintre mașinile înmatriculate în Timiș sunt în Timișoara. Plus mașinile care sunt înmatriculate în alte județe. Plus rablele cu roți dezumflate, țevi de eșapament căzute sau ruginite care sufocă străzi și trotuare, pe care le tot ridicăm. Plus…faptul că Timișoara a fost văduvită ani de zile de investiții în parcări etajate.

Înțeleg că găsirea unui loc de parcare este un stres constant, iar nevoia de a ajunge acasă la sfârșitul zilei fără să îți petreci minute prețioase căutând un loc liber este crucială.

O administrație despre timișoreni și nevoile lor, nu despre conducătorii lor”, a scris viceprimarul Ruben Laţcău, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.