Skip to main content

Veste bună pentru timișoreni! Gata cu drumurile la Primărie, pentru obţinerea autorizaţiilor de construire! Cererile se depun online

După ce, în urmă cu aproximativ o lună, Primăria Timișoara a lansat Portalul Unic, prin care timișorenii pot interacționa online cu instituția, lista serviciilor disponibile crește.

Astfel că, începând din 29 aprilie, atât persoanele fizice, cât și cele juridice pot depune cererile pentru autorizația de construire prin platforma digitală, a Primăriei, după ce își creează un cont, urmând ca răspunsul municipalității să fie transmis în același mod.

CITEŞTE ŞI: Cu trofeul pe masă! Leii din Banat joacă pentru trofeul Alpe Adria Cup 

În acest moment, oricine poate să depună cerere online pentru un certificat de urbanism și pentru alte acte emise, pe pagina de servicii.

„Adăugăm un nou serviciu digital, care scutește mult din timpul pierdut de timișoreni cu statul la coadă la ghișeu. Și, în același timp, crește transparența primăriei, pentru că cei care depun online, nu doar dosarele pentru autorizații de construire ci și pentru alte probleme, sunt informați la orice oră de stadiul cererii și de orice completări sau clarificări sunt necesare. Digitalizarea nu înseamnă că închidem ghișeul de la Primărie, ci, dimpotrivă, lucrăm să îmbunătățim serviciile de consultanță și informare pe care le oferă funcționarii primăriei pentru cei care nu se descurcă la fel de bine online”, anunță primarul Dominic Fritz.

Profesioniștii și firmele de specialitate din domeniul construcțiilor și urbanismului vor putea accesa serviciul de depunere online, aplicând semnătura electronică calificată pe toate documentele solicitate, iar planșele vor fi acceptate strict în format PDF vectorial.

Momentan, întregul proces va fi disponibil atât online, cât și fizic, însă, începând cu finalul acestui an, Primăria Timișoara va prelua documentele necesare doar în format electronic.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Impact violent, filmat de camerele de supraveghere! Cinci maşini au fost serios avariate

Cei interesați să se înregistreze pe Portalul Unic al Municipiului Timișoara, o pot face în câțiva pași simpli AICI, completând formularul de pe site, sau prin ROeID, sistemul de identitate digitală din România.

ROeID este metoda digitală echivalentă cu prezentarea actului de identitate la un ghișeu fizic.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.