Skip to main content

Veste bună pentru pasionații de grădinărit! O nouă expoziție va fi deschisă la Timișoara

Sfârșitul lunii le aduce timișorenilor un nou eveniment cultural și oportunitatea de a purta discuții cu numeroși artiști.

Pe 28 martie va avea loc vernisajul expoziției „Lecții de grădinărit. 10 percepte pentru o grădină organică”, care propune evidențierea diferitelor moduri de a crea și de a sublinia subiecte de interes fără a le politiza excesiv.

Evenimentul, organizat de Fundația Art Encounters și coordonat de Ami Barak, român la origine, cunoscut la nivel internațional în lumea artei contemporane, reunește viziunea a celor 10 tineri artiști implicați în conceperea sa.

Este vorba despre Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader care vor aduce în faţa publicului diverse forme de artă precum fotografie performance sau video.

Scopul acestei expoziții este de a evidenția moduri de a crea și de a sublinia subiecte de preocupare, fiecare artist fiind ca un grădinar interesat să încurajeze viața naturală, biodiversitatea artistică, să varieze „habitatele” și să modifice în mod regulat solul operei, astfel încât aceasta să se prezinte cât mai sustenabilă. Expoziția este gândită ca o curea de transmisie, un dispozitiv activ, accelerator, dinamic, ce se adresează atât publicului (aducând ceva nou în atenția lui), cât și artistului (asigurându-se că vizibilitatea nu este doar o formalitate, ci o provocare care îi pune în discuție munca). În ceea ce privește selecția artiștilor, singularitatea este un criteriu, cu atât mai mult cu cât structurarea lumii artei și a cursurilor sale de instruire tinde să uniformizeze practicile„, a explicat Ami Barak, curatorul expoziției. 

Astfel, pe 28 martie, de la ora 18:00, are loc vernisajul expoziției  în prezența artiștilor și a lui Ami Barak, curatorul expoziției, iar ziua următoare, la aceeași oră, publicul este invitat la un eveniment special „Meet the Artists”, un dialog deschis în prezența artiștilor și a curatorului.

Expoziția va fi deschisă publicului începând din 28 martie, până pe 11 mai, iar cei interesați vor putea admira operele de marți până sâmbătă, la sediul permanent al Fundației Art Encounters, din Bd. Take Ionescu 46C (Casa ISHO, etaj 1),  între orele 12:00 – 18:00.

De asemenea, organizatorii evenimentului au anunțat că în fiecare sâmbătă se va desfășura câte un tur ghidat, de la ora 17:00, iar vizita expoziției este gratuită.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.