Skip to main content

Premieră națională la UVT! Va avea loc o dezbatere despre nevoia implementării asistenței sociale militare în România

Universitatea de Vest din Timișoara trage un semnal de alarmă la nivel național și se impune ca factor de implementare al bunelor practici în domeniul miltar.

Departamentul de Asistență Socială de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din UVT organizează o dezbatere, sub titlul „Oportunitatea dezvoltarii Asistenței Sociale militare în România”.

Asistenta Socială Militară este un subdomeniu cu tradiție în SUA, unde începând din Al Doilea Război Mondial, militarii activi, veteranii și familiile acestora cu copii sunt printre cei care au beneficiat de sprijin profesional, pentru depășirea unor situații de criză socială, economică și emoțională.

Astfel că, în contextul conflictului armat de la granița României și a mesajelor privind creșterea numărului cadrelor militare, UVT, prin Departamentul de Asistență Socială, organizează acest prim eveniment, prin care vor fi evaluate nevoile existente și oportunitatea necesității preluării bunelor practici nord americane în acest domeniu.

Dezbaterea va fi moderată de directorul Departamentului de Asistenta Socială din Universitatea de Vest din Timișoara, prof. univ. Cosmin Goian, avandu-i ca invitați pe prof. Viorel Prelici – teoretician și fondator al învățământului de specialitate din Banat, cunoscător al sistemul de asistență socială din SUA.

De asemenea, vor participa și invitati de la ISU Banat, locotenent colonel Irina Vastag, psiholog și doctor în sociologie cu experiență pentru intervenția în situații de criză și maior MApN în rezervă Eugen Bucur, cu experiență atât în activitățile militare, cât și în serviciile de asistență socială adresate copiilor și adulților în dificultate.

Evenimentul va avea loc mâine, de la ora 15, în Aula Magna a UVT, fiind urmat de alte întâlniri la care vor fi invitați autorități din cele două domenii.

Participanții la dezbaterea organizată sunt cadre didactice universitare, studenți, asistenți sociali, dar pot participa și persoanele interesate de subiect, iar intrarea este liberă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.