Veste bună! La Timișoara se construiește încă o maternitate nou-nouță!

O nouă maternitate urmează să se construiască la Timișoara!

Astăzi a fost semnat contractul pentru ca Spitalul Municipal să aibă parte de o nouă unitate spitalicească, dotată la standarde europene.

„Astăzi s-a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, cu termen de cinci luni pentru serviciul respectiv, care ne va ajuta să avem o maternitate la standarde europene”, a declarat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Începe Operaţiunea Zebra! Ce se va întâmpla în această seară, la Timişoara?

Noua clădire va fi construită pe Calea Bogdăneștilor cu bani de la bugetul local.

Astfel, maternitatea va avea demisol, parter și șase etaje, fiind dotată cu peste 236 de paturi. Tot aici vor exista și alte compartimente, cum ar fi laboratoare de analize medicale, blocuri de naștere, cât și o secție specială pentru fertilizare in vitro.

Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal, spune că, deși în Maternitatea „Odobescu” sunt medici pregătiți, cât și aparatură pentru feritlizarea in vitro, nu au avut până acum un spațiu pentru a putea funcționa.

CITEȘTE ȘI: Caz şocant! Identitatea unui bărbat mort în urmă cu mai bine de jumătate de an, este în continuare necunoscută

De altfel, maternitatea va dispune de diverse spații administrative, printre care o bucătărie și spălătorie.

„Fiindcă era obligatoriu să construim pe un spațiu mai mare vom avea și o bucătărie și o spălătorie. Am făcut niște calcule și dacă renunțăm la firma cu care avem contract pentru spălătorie facem economii jumătate din sumă, dacă avem servicii cu personal propriu”, spune Olimpia Oprea.

În prezent, Primăria Timișoara plătește o chirie de 5.100 euro pe lună pentru spațiul Maternității „Odobescu”.

Lucrările pentru noua maternitate, anunță autoritățile, vor începe abia la finele anului 2019, atunci când se va încheia licitația pentru desemnarea unui constructor.

Foto Arhivă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

Foto şi Video: Retragere cu torţe, la finalul sărbătorii de 1 Decembrie, de la Timişoara

În urmă cu puţin tim, la Timişoara s-au încheiat manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.