Skip to main content

UVT își păstrează supremația! Echipa de volei masculin a instituţiei a câștigat Campionatul Național Universitar

Echipa de volei masculin a Universității de Vest din Timișoara, campioană europeană și campioană națională universitară en-titre, și-a păstrat cu succes titlul național universitar la volei masculin, după turneul organizat din nou la Timișoara, în acest weekend.

În perioada 25-26 mai s-a desfășurat în Sala de sport a UVT (str. Oituz) și Sala de sport a Facultății de Fizică și Sport UVT turneul final de la Timișoara al Campionatului Național Universitar de volei masculin, organizat în două grupe, cu echipele a opt universități din țară: Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

Podiumul final național 2024 al Campionatului Național Universitar de volei masculin e compus din echipele ce reprezintă UVT, UBB și ASE București, aceasta din urmă fiind fosta vicecampioană și câștigătoarea finalei mici de anul acesta, în fața Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

În finala jucată duminică, UVT a învins cu 2-0 la seturi Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Scorul final a fost 25-22 pentru timișoreni, care confirmă și în 2024 supremația de anul trecut, atunci când UVT a devenit campioană universitară a României și Europei.

„Multe felicitări echipei universitare de volei a UVT, câștigătoare azi în finala Campionatului Național Universitar, într-o partidă jucată cu dăruire în fața reprezentativei Universității Babeș Bolyai. Ne bucurăm pentru această nouă victorie din seria excepționalelor rezultate sportive ale UVT, cu atât mai mult cu cât această victorie vine exact în perioada aniversării celor opt decenii de la înființarea UVT, pe care le-am marcat în această săptămână. Felicitări echipei, antrenorilor și publicului studențesc!”, a transmis rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Organizarea turneului de la Timișoara a fost posibilă și cu implicarea Federației Sportului Școlar și Universitar din România, a Federației Române de Handbal și a CSU Universitatea de Vest din Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.