Skip to main content

UVT duce muzica lui Enescu la Milano! Concert de excepţie cu Alexandru Tomescu și Sînziana Mircea

Un eveniment muzical de excepție are loc în această seară, la Milano, Italia, odată cu inaugurarea seriei Concertelor „Remember Enescu”.

Violonistul de renume internaţional Alexandru Tomescu și talentata pianistă Sînziana Mircea vor fi protagoniștii acestui concert memorabil desfășurat în Sala Rotonda Del Pellegrini, FAI.

Concertul este primul dintr-o serie ce își propune să aducă muzica marelui compozitor George Enescu în atenția publicului internațional.

Programul variat va include creații semnate de Jules Massenet, Fritz Kreisler, Niccolo Paganini, George Enescu și un concert pentru vioară și pian compus de contemporanul Călin Humă.

CITEŞTE ŞI: Polițiștii timișeni, în alertă! Un bărbat din Lugoj a plecat de acasă la începutul săptămânii trecute, iar de atunci nimeni nu mai știe nimic de el!

Evenimentul va începe cu un workshop susținut de profesorul univ.dr. Violeta Popescu, Director al Centrului Cultural Italo-Român de la Milano.

Workshop-ul va explora personalitățile artistice române reprezentative în Italia și în lume, cu un accent deosebit pe figura lui Dimitrie Cantemir.

„Mă bucură foarte mult faptul că proiectul Concursul Internațional ‘Remember Enescu’ continuă cu seria de Concerte ‘Remember Enescu’ la nivel internațional. Este o foarte bună ocazie de a promova atât muzica marelui muzician român, George Enescu, dar și valorile patrimoniului național și, nu în ultimul rând, imaginea Timișoarei ca un pol cultural european important”, spune Alexandru Tomescu.

Concertele „Remember Enescu” reprezintă o continuare a proiectului Concursului Internațional „Remember Enescu”, desfășurat la Timișoara în perioada 25 – 30 septembrie 2023.

Această serie de evenimente muzicale își propune să încurajeze educația prin muzică și să promoveze moștenirea muzicală a lui George Enescu la nivel european.

CITEŞTE ŞI: A fost semnat contractul pentru realizarea campusului dual la Timișoara! Investiția se ridică la 20 de milioane de euro și va fi realizată prin PNRR

„Contribuția Universității de Vest din Timișoara la evenimentele speciale dedicate anului cultural european 2023, desfășurate la nivel local, în Timișoara, dar și la nivel european, confirmă rolul comunității academice în susținerea și promovarea valorilor și culturii”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara.

Proiectul este susținut de Fundația Culturală „Remember Enescu” și Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru. Acesta face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul OVERBORDER CULTURE+ al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijin financiar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Proiectul „Remember Enescu” continuă cu concerte programate în Londra, Viena, Budapesta, Madrid și Paris, reprezentând o punte culturală și muzicală între diferite culturi și comunități.

Este o ocazie unică de a experimenta muzica, educația și valorile culturale într-un context inter-generațional.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.