Skip to main content

A fost semnat contractul pentru realizarea campusului dual la Timișoara! Investiția se ridică la 20 de milioane de euro și va fi realizată prin PNRR

Timișoara va avea un campus dual, în valoarea de 20 de milioane de euro! A fost semnat contractul de finanțare prin PNRR.

Primăria va face propriu-zis investiția și asigură terenul de 30.000 mp, în zona industrială Calea Buziașului, pe care va fi ridicat campusul, plus cheltuielile care nu sunt eligibile.

Interesul nostru este să atragem și să păstrăm în oraș forță de muncă calificată, iar elevii interesați să învețe o meserie vor fi formați aici, cu ajutorul firmelor și al universităților. Cererea de muncitori calificați este din ce în ce mai mare în toate domeniile și încercăm să rezolvăm această problemă alături de firmele din Timișoara, care constant ne transmit că au nevoie de personal calificat, și de mediul academic”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

31 de parteneri s-a reunit într-un Consorțiu Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, din care fac parte: Primăria, Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I, Inspectoratul Școlar, șapte licee, 16 companii și trei asociații ale mediului de afaceri.

Practic, consorțiul va urmări dezvoltare învățământului profesional centrat pe nevoile pieței muncii prin creșterea numărului de domenii și de calificări.

În plus, pe lângă construcția campusului, proiectul mai prevede dotarea atelierelor digitale din cadrul învățământului dual, plata burselor pentru elevi și studenți, precum și măsuri conexe de creștere a calității și vizibilității învățământului dual.

Finanțarea prin PNRR este asigurată prin Ministerul Educației, reprezentat de Ligia Deca, prezentă astăzi la Timișoara.

Campusul Dual de la Timișoara este unul dintre cele 19 proiecte care va intra la finanțare, dintre cele 29 de proiecte depuse, la nivel național, în cadrul apelului ”Program -pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.