Skip to main content

A fost semnat contractul pentru realizarea campusului dual la Timișoara! Investiția se ridică la 20 de milioane de euro și va fi realizată prin PNRR

Timișoara va avea un campus dual, în valoarea de 20 de milioane de euro! A fost semnat contractul de finanțare prin PNRR.

Primăria va face propriu-zis investiția și asigură terenul de 30.000 mp, în zona industrială Calea Buziașului, pe care va fi ridicat campusul, plus cheltuielile care nu sunt eligibile.

Interesul nostru este să atragem și să păstrăm în oraș forță de muncă calificată, iar elevii interesați să învețe o meserie vor fi formați aici, cu ajutorul firmelor și al universităților. Cererea de muncitori calificați este din ce în ce mai mare în toate domeniile și încercăm să rezolvăm această problemă alături de firmele din Timișoara, care constant ne transmit că au nevoie de personal calificat, și de mediul academic”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

31 de parteneri s-a reunit într-un Consorțiu Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, din care fac parte: Primăria, Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I, Inspectoratul Școlar, șapte licee, 16 companii și trei asociații ale mediului de afaceri.

Practic, consorțiul va urmări dezvoltare învățământului profesional centrat pe nevoile pieței muncii prin creșterea numărului de domenii și de calificări.

În plus, pe lângă construcția campusului, proiectul mai prevede dotarea atelierelor digitale din cadrul învățământului dual, plata burselor pentru elevi și studenți, precum și măsuri conexe de creștere a calității și vizibilității învățământului dual.

Finanțarea prin PNRR este asigurată prin Ministerul Educației, reprezentat de Ligia Deca, prezentă astăzi la Timișoara.

Campusul Dual de la Timișoara este unul dintre cele 19 proiecte care va intra la finanțare, dintre cele 29 de proiecte depuse, la nivel național, în cadrul apelului ”Program -pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.