Skip to main content

UVT, din nou, pe culmi înalte! Iată ce poziție ocupă în clasamentul celor mai bune universități, la nivel local, național și mondial

Universitatea de Vest din Timișoara este prima instituție pentru învățământul superior din Timișoara și a șasea din țară, în rankingul Round University Rankings 2024.

UVT ocupă poziţia 814 la nivel mondial, dintr-un total de 1169 universităţi ierarhizate din 89 de ţări, poziția 293 la nivel european, dintr-un total de 439 universităţi ierarhizate din 35 de ţări şi poziţia 6 la nivel naţional, din 17 universităţi prezente.

Clasificarea Round University Ranking măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în 4 categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Prezenta ierarhizare a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltată de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice şi scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiilor privind reputaţia academică.

„The World University Rankings” oferă lista a celor mai bune universități din lume, cu accent pe misiunea de cercetare. Este singurul clasament al universităților la nivel mondial care analizează universitățile cu activitate intensivă în cercetare în toate misiunile lor principale: predare (mediul de învățare); mediul de cercetare (volum, venituri și reputație); calitatea cercetării (rezultatele cercetării); industrie (transfer de cunoștințe) și perspective internaționale (personal, studenți și cercetare).

Informaţii suplimentare pot fi regăsite AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.