Skip to main content

UTIL șoferilor! Știm unde sunt amplasate radare fixe din Timișoara

Odată cu implementarea sistemului inteligent de semaforizare din Timișoara, a început și monitorizarea atentă a șoferilor ce apăsă prea tare pedala de accelerație, dar și a celor care și-au făcut un obicei din a trece pe culoarea roșie a semaforului. În mai multe locuri din oraș au fost amplasate radare fixe.

Luni, la Timișoara, a fost inaugurat oficial proiectul de „traffic management”, implementat din fonduri europene. Acesta ar trebui să ducă, curând, la o fluidizare a traficului. Prin acesta autoritățile speră, de asemenea, să-i facă pe șoferi să nu mai încalce regulile de circulație. Astfel, în mai multe puncte din oraș au fost montați senzori ce monitorizează conducătorii auto ce depășesc viteza legală impusă de un anumit tronson, dar și participanții la trafic ce trec pe culoarea roșie a semaforului.

Practic, în 37 de puncte din oraș au fost montate dispozitive de detectare a mașinilor care trec roșu la semaforului. Acestea se află pe următoarele tronsoane: Calea Șagului – Liviu Rebreanu, Brătianu -Revoluției – Hector, Republicii – Jiul, Circumvalațiunii – Gh. Lazăr, Simion Bărnuțiu – Dorobanților – Gh. Adam, Mihai Viteazul – Vasile Pârvan, Cetății – Gh Lazăr, Ardului – Miresei, Circumvalațiunii – Brediceanu și în intersecția de la Punctele Cardinale. 

În alte șase locuri au fost amplasate radare fixe pentru viteză. Vorbim despre ieșirile din orașe și despre intersecția Michelangelo, unde sunt două astfel de. 

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU RADARELE

Momentan nu se dau amenzi pentru cei ce sunt detectați cu ajutorul acestor senzori, dar, în curând, totul se va întâmpla ca la carte. Primăria Timișoara trebuie să semneze un protocol cu Poliția Română, pentru a putea aplica sancțiunile aferente.

Nu spun de când se vor da amenzi, șoferii ar trebui să înceapă de acum să circule ca și cum s-ar da, pentru a de obișnui”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Vă reamintim că în cadrul proiectului de management al traficului, 44 de intersecții au fost semaforizate, iar în alte 90 s-au modernizat semafoarele existente. Toate aceste intersecții vor fi de acum încolo monitorizate video, cu ajutorul a 230 de camere de supraveghere. De asemenea, de acum în Timișoara există 13 radare de informare și 30 de panouri de afișare. 

 

 

14681871_357851871228042_7239855193002497263_n.jpg

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Compania Retim, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 24 iunie – Sărbătoare legală „Rusalii”.
Primăria Timișoara anunță închiderea traficului rutier, în mai multe zone ale orașului, pentru continuarea lucrărilor de întreținere și reparare a  drumurilor, precum și a rețelelor de apă și canalizare.
Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajuta pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea […]