Skip to main content

Universitatea de Vest, prezentă în rankingul pe teme de sustenabilitate QS Sustainability Ranking!

UVT este prezentă în al doilea ranking pe teme de sustenabilitate organizat de QS, o clasificare specială care măsoară angajamentul fiecărei universități în tratarea cu seriozitate a sustenabilității prin prisma aderării la cele 17 ținte de dezvoltare sustenabilă ale ONU.

Potrivit rezultatelor ediţiei din 2024, UVT se încadrează între pozițiile 981-1000 din 1403 la nivel mondial, situată pe locul 380 din 493 la nivel european şi poziţia 4 din 8 la nivel naţional în QS Sustainability Ranking. În această ediţie, QS a inclus universităţi din 95 de ţări, numărul acestora crescând faţă de anul 2023 cu 703 universităţi.

Universitatea de Vest din Timișoara acordă o importanță specială mecanismelor de sustenabilitate, tot așa cum o face și pentru procedurile de accesibilizare. Calitatea vieții în comunitatea universitară timișoreană depinde de noi toți și cuprinde toți factorii de influență care ne definesc acțiunile și programele, de la impactul social, la cel asupra mediului. Prezența UVT în clasificarea oferită de QS Sustainability Ranking aduce o confirmare a bunelor practici pe care UVT le aplică.”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

În conturarea clasificării au fost analizate atât informaţiile raportate de universităţi, cât şi alte studii şi cercetări independente realizate pentru QS Sustainability. Chestionarul de autoevaluare a universităţilor este structurat pe trei categorii de indicatori de performanţă: impact social (45%), impact asupra mediului (45%) şi guvernare (10%).

Începând cu ediția din 2024 a topului global QS World University Rankings, QS a inclus un nou indicator de performanță pentru sustenabilitate, cu un impact de 5% din metodologie. QS este astfel primul dintre clasamentele majore care încorporează sustenabilitatea în tabelul de top, ajutând la sublinierea importanței acestui subiect pentru studenți, instituții, factorii de decizie naționali și pentru sectorul mai larg.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.