Skip to main content

Universitatea de Vest, gazda celei de-a 40-a ediţii a Conferinței Anuale Danube Rectors’ Conference!

Universitatea de Vest din Timişoara este gazda celei de-a 40-a ediţii a Conferinţei Anuale Danube Rectors’ Conference (DRC).

Prestigiosul eveniment are loc în perioada 19-20 octombrie, având tematica “Forty years of overcoming divisions: Importance of higher education for democracy and culture”.

Alegerea Timișoarei pentru organizarea acestei ediţii aniversare nu este deloc una întâmplătoare – având ca reper faptul că democraţia s-a răspândit de pe străzile din Timișoara în toată România în anul 1989. Membrii fondatori ai DRC s-au străduit încă din 1983 să stabilească contacte instituționale cu universitățile din spatele Cortinei de Fier care funcționau sub regimuri comuniste, astfel că reprezentanţii DRC au hotărât să se reunească la Universitatea de Vest din Timişoara în 2023, anul în care Timişoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii, pentru a sărbători nu doar aniversarea celor 40 de ani de activitate DRC, ci mai ales pentru a discuta tematicile de actualitate legate de învăţământul superior şi de cercetare.

La eveniment participă rectori ai universităților din România și din țări ale zonei dunărene, alături de care se află și reprezentanți diplomatici, precum: Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Republica Austria Martin Eichtinger, din partea Ministerului Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Republicii Austria.

La lucrările conferinței se află rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Cornel Cătoi, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, prorectorul Universității din București, Romiță Iucu, rectorul Universității Johannes Kepler din Linz, Stefan Koch, rectorul Universității din Maribor, Zdravko Kacic, rectorul Universității Andradsy din Budapesta, Dietmar Meyer, rectorul Academiei de Muzică, Dans și Arte „Prof. Asen Diamandiev” din Plovdiv, Toni Shekerdzhieva-Novak și rectorul Universității din Pristina, Querim Querimi.

În cursul lucrărilor acestei conferințe va fi prezentat proiectul ‘The DRC Initiative Fund’, ocazie cu care studenţii doctoranzi din universităţile membre DRC îi vor cunoaşte pe câştigătorii premiilor Danubius Awards 2023, în timpul ceremoniei oficiale de premiere, găzduită la Universitatea de Vest din Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.

Călătorie gratuită la bordul Pelicanului, muzică și dans pentru timișoreni, și nu numai, în acest weekend! Se deschide graniţa cu Serbia, pentru ambarcaţiuni

În acest weekend, se redeschide punctul de frontieră temporar, pe Bega, între România și Serbia, iar cu acest prilej, proiectul ”Ecluze pe Bega / Timișoara – port cultural” aduce o serie de activități și evenimente, ce sărbătoresc istoria bogată a canalului și legătura unică pe care acesta o asigură între comunități.

Cea mai vocală angajată din Primăria Timişoara revine în funcţie! Mirela Toc este repusă în drepturi, la PLMSTF

Aflată în permanent conflict cu conducerea Primăriei Timişoara, sancţionată atât de Nicolae Robu, cât şi de Dominic Fritz, Mirela Toc va fi, de mâine, reintegrată în funcţie.

Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro

Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților cât mai facilă – admitereonline.uvt.ro.