Skip to main content

Universitatea de Vest, gazda celei de-a 40-a ediţii a Conferinței Anuale Danube Rectors’ Conference!

Universitatea de Vest din Timişoara este gazda celei de-a 40-a ediţii a Conferinţei Anuale Danube Rectors’ Conference (DRC).

Prestigiosul eveniment are loc în perioada 19-20 octombrie, având tematica “Forty years of overcoming divisions: Importance of higher education for democracy and culture”.

Alegerea Timișoarei pentru organizarea acestei ediţii aniversare nu este deloc una întâmplătoare – având ca reper faptul că democraţia s-a răspândit de pe străzile din Timișoara în toată România în anul 1989. Membrii fondatori ai DRC s-au străduit încă din 1983 să stabilească contacte instituționale cu universitățile din spatele Cortinei de Fier care funcționau sub regimuri comuniste, astfel că reprezentanţii DRC au hotărât să se reunească la Universitatea de Vest din Timişoara în 2023, anul în care Timişoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii, pentru a sărbători nu doar aniversarea celor 40 de ani de activitate DRC, ci mai ales pentru a discuta tematicile de actualitate legate de învăţământul superior şi de cercetare.

La eveniment participă rectori ai universităților din România și din țări ale zonei dunărene, alături de care se află și reprezentanți diplomatici, precum: Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Republica Austria Martin Eichtinger, din partea Ministerului Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Republicii Austria.

La lucrările conferinței se află rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Cornel Cătoi, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, prorectorul Universității din București, Romiță Iucu, rectorul Universității Johannes Kepler din Linz, Stefan Koch, rectorul Universității din Maribor, Zdravko Kacic, rectorul Universității Andradsy din Budapesta, Dietmar Meyer, rectorul Academiei de Muzică, Dans și Arte „Prof. Asen Diamandiev” din Plovdiv, Toni Shekerdzhieva-Novak și rectorul Universității din Pristina, Querim Querimi.

În cursul lucrărilor acestei conferințe va fi prezentat proiectul ‘The DRC Initiative Fund’, ocazie cu care studenţii doctoranzi din universităţile membre DRC îi vor cunoaşte pe câştigătorii premiilor Danubius Awards 2023, în timpul ceremoniei oficiale de premiere, găzduită la Universitatea de Vest din Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.