Skip to main content

Timișoara găzduiește cea de-a treia ediție a campaniei de responsabilizare pentru siguranța rutieră

Siguranța rutieră și importanța acordării primului ajutor sunt elementele cheie ale celei de a treia ediții a campaniei „Învață să Salvezi o Viață!”.

Evenimentul va avea loc duminică, 22 octombrie 2023, între orele 14:00 și 17:00, în Piața Operei din Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! Trafic închis pentru Timișoara City Marathon! Afectate sunt și mijloacele de transport în comun care vor circula deviat

Un moment special al evenimentului va consta în simularea unui accident rutier cu trei victime, ca rezultat al coliziunii dintre două autoturisme ce au încercat să evite o trotinetă.

Scenariul va ilustra importanța cunoașterii modului corect de acordare a primului ajutor și a cooperării rapide în astfel de situații.

Pentru a veni în sprijinul publicului larg, se vor desfășura demonstrații de prim ajutor acordat victimelor, iar persoanele prezente vor avea ocazia să învețe cum să acționeze corect în caz de accident rutier.

Această parte a evenimentului va fi susținută de profesioniști în domeniu și va include exerciții de descarcerare, precum și investigații efectuate de polițiști la locul accidentului.

„Duminică ne unim din nou forțele pentru creșterea siguranței rutiere. Așadar, pe platoul din fața Operei, va fi pusă în scenă simularea unui accident rutier cu trei victime, rezultat în urma coliziunii dintre două autoturisme, care au încercat să evite o trotinetă, având în vedere numărul mare de incidente cu această categorie de participanți la trafic. În cadrul acțiunii, vor fi expuse două mașini avariate în urma unui accident rutier grav, patru mașini de concurs, două monoposturi și 30 de motociclete. Veți vedea un exercițiu de descarcerare și demonstrații de prim ajutor acordat victimelor din autoturism – roluri jucate de Sorin Mihoc, Marius Giurisici și Narghita Nonn, transformați în „victime” prin efecte speciale de make-up realizate de Daniela Cășuneanu Stănculete, campioană internațională la concursuri de profil. După salvarea victimelor și transportarea acestora la ambulanță, vor intra în scenă polițiștii de la Biroul Rutier Timișoara, care vor începe investigațiile la locul accidentului, pentru a vedea cauza celor întâmplate; jandarmii vor asigura zona, iar polițiștii de penitenciar vor prelua „în arest” persoana vinovată de producerea accidentului, dată în urmărire generală pentru un cumul de infracțiuni„, spune Diana Mihai, organizatorul campaniei.

Anul acesta, campania reunește un număr crescut de parteneri, printre care se numără Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat – Timiș, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Penitenciarul Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Unitatea de Primiri Urgențe – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara,  Help Trend, Hells Angels MC Timișoara, Timișoara Bikers MF, Moto Aikon, Vlad Neaga – VN Motorsport, Leo Borlovan – ABAS Timișoara, SpeCar, Mihoc Rally Team, Gao Racing Timișoara, Giurisici Motorsport, RTA/Romania Tuning Addicts și Doctor de Permise.

CITEŞTE ŞI: Universitatea de Vest, gazda celei de-a 40-a ediţii a Conferinței Anuale Danube Rectors’ Conference!

Campania „Învață să Salvezi o Viață!” se desfășoară anual cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul populației cu privire la importanța respectării regulilor de circulație și a acordării primului ajutor în situații de urgență.

Evenimentul reprezintă o oportunitate unică de a învăța și de a contribui la salvarea de vieți.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.