Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara, recunoscută la nivel european pentru proiectul „From mine to river. The Water Guardians”

Universitatea de Vest din Timișoara anunţă câștigarea unui premiu de prestigiu în cadrul competiției „Regiostars 2023” organizată de Comisia Europeană.

Proiectul de succes al UVT, „România-Serbia NETwork pentru evaluarea și diseminarea impactului activităților de extracție a cuprului asupra calității apei în zona transfrontalieră” (RoS-NET2), a fost distins cu premiul la categoria „A green Europe” sub numele de competiție „From mine to river. The Water Guardians!”.

Această recunoaștere vine ca urmare a impactului semnificativ al rezultatelor obținute prin proiectul RoS-NET2, desfășurat între 2019 și 2021, cu coordonarea profesorului universitar doctor Adriana Isvoran din cadrul Departamentului de Biologie-Chimie al UVT.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţ dispărut fără urmă! Ajută-i familia să îl găsească

Competiția Regiostars, lansată în 2008, își propune să evidențieze și să premieze cele mai bune practici în dezvoltarea regională în cadrul Uniunii Europene.

Premiul obținut de UVT subliniază nu doar excelenta în cercetare, ci și contribuția semnificativă la abordarea directă a problemelor asociate activităților de extracție a cuprului în zona transfrontalieră dintre România și Serbia.

„De 15 ani, UE premiază cele mai bune inițiative prin care actori instituționali, organizații, rețele de cercetare și universități europene conlucrează în cadrul unor proiecte cu mare impact pentru dezvoltarea regională. Suntem onorați pentru aprecierile exprimate față de rezultatele proiectului transfrontalier în care UVT a fost parte, proiect realizat de o echipă dinamică și foarte ambițioasă a Facultății de Chimie, Biologie, Geografie din UVT. Îi felicit cu căldură pe colegii din această echipă, pe coordonatoarea cercetătorilor din proiect, prof.uni.dr. Adriana Isvoran. Sunt convins că premiul acordat pentru munca echipei UVT va fi urmat și de alte aplicații și proiecte europene ale UVT finanțate și apreciate, cu impact regional semnificativ”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Vrei să vinzi beţe de Moş Nicolae, sau alte produse specifice acestei sărbători? Poţi depune o solicitare la Primăria Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.