Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara, recunoscută la nivel european pentru proiectul „From mine to river. The Water Guardians”

Universitatea de Vest din Timișoara anunţă câștigarea unui premiu de prestigiu în cadrul competiției „Regiostars 2023” organizată de Comisia Europeană.

Proiectul de succes al UVT, „România-Serbia NETwork pentru evaluarea și diseminarea impactului activităților de extracție a cuprului asupra calității apei în zona transfrontalieră” (RoS-NET2), a fost distins cu premiul la categoria „A green Europe” sub numele de competiție „From mine to river. The Water Guardians!”.

Această recunoaștere vine ca urmare a impactului semnificativ al rezultatelor obținute prin proiectul RoS-NET2, desfășurat între 2019 și 2021, cu coordonarea profesorului universitar doctor Adriana Isvoran din cadrul Departamentului de Biologie-Chimie al UVT.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţ dispărut fără urmă! Ajută-i familia să îl găsească

Competiția Regiostars, lansată în 2008, își propune să evidențieze și să premieze cele mai bune practici în dezvoltarea regională în cadrul Uniunii Europene.

Premiul obținut de UVT subliniază nu doar excelenta în cercetare, ci și contribuția semnificativă la abordarea directă a problemelor asociate activităților de extracție a cuprului în zona transfrontalieră dintre România și Serbia.

„De 15 ani, UE premiază cele mai bune inițiative prin care actori instituționali, organizații, rețele de cercetare și universități europene conlucrează în cadrul unor proiecte cu mare impact pentru dezvoltarea regională. Suntem onorați pentru aprecierile exprimate față de rezultatele proiectului transfrontalier în care UVT a fost parte, proiect realizat de o echipă dinamică și foarte ambițioasă a Facultății de Chimie, Biologie, Geografie din UVT. Îi felicit cu căldură pe colegii din această echipă, pe coordonatoarea cercetătorilor din proiect, prof.uni.dr. Adriana Isvoran. Sunt convins că premiul acordat pentru munca echipei UVT va fi urmat și de alte aplicații și proiecte europene ale UVT finanțate și apreciate, cu impact regional semnificativ”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Vrei să vinzi beţe de Moş Nicolae, sau alte produse specifice acestei sărbători? Poţi depune o solicitare la Primăria Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.