Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara, prezentă în ediția 2024 a QS World University Ranking

Ediția 2024 a QS World University Rankings confirmă prezența Universității de Vest din Timișoara în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial, prin clasificarea în top 1201-1400 din totalul universităților ierarhizate.

În ediția din 2024 a QS World University Rankings se regăsesc 13 universități din România. Este de remarcat și faptul că cinci dintre acestea sunt membre ale Consorțiului Universitaria, printre care se află și Universitatea de Vest din Timișoara.

Situată pe poziția a treia la nivel național în ceea ce privește reputația academică (Academic Reputation), UVT este clasată în grupa 601+ la nivel mondial, acesta fiind cel mai important criteriu în stabilirea ierarhiei finale.

QS World University Ranking publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele nouă rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, inclus în grila de calcul care determină indicatorul educațional universitar compozit al metarankingului național românesc. UVT se află într-o permanentă dezvoltare a vizibilității sale internaționale, o poziționare care ne oferă și rezultatele bune în cadrul ediției 2024 a QS World University Rankings”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Noua ediție a clasamentului a vizat evaluarea 2963 de universități din locații diferite ale lumii, dintre care 1499 de universități s-au clasificat în ranking. Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indicatori de performanță:

  • reputaţie academică – 40%,
  • reputaţia în rândul angajatorilor – 10%,
  • raport studenţi/facultate – 20%,
  • raport citări/lucrări – 20%,
  • cadre didactice din străinătate – 5%,
  • studenţi din străinătate – 5%.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.