Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara, prezentă în ediția 2024 a QS World University Ranking

Ediția 2024 a QS World University Rankings confirmă prezența Universității de Vest din Timișoara în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial, prin clasificarea în top 1201-1400 din totalul universităților ierarhizate.

În ediția din 2024 a QS World University Rankings se regăsesc 13 universități din România. Este de remarcat și faptul că cinci dintre acestea sunt membre ale Consorțiului Universitaria, printre care se află și Universitatea de Vest din Timișoara.

Situată pe poziția a treia la nivel național în ceea ce privește reputația academică (Academic Reputation), UVT este clasată în grupa 601+ la nivel mondial, acesta fiind cel mai important criteriu în stabilirea ierarhiei finale.

QS World University Ranking publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele nouă rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, inclus în grila de calcul care determină indicatorul educațional universitar compozit al metarankingului național românesc. UVT se află într-o permanentă dezvoltare a vizibilității sale internaționale, o poziționare care ne oferă și rezultatele bune în cadrul ediției 2024 a QS World University Rankings”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Noua ediție a clasamentului a vizat evaluarea 2963 de universități din locații diferite ale lumii, dintre care 1499 de universități s-au clasificat în ranking. Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indicatori de performanță:

  • reputaţie academică – 40%,
  • reputaţia în rândul angajatorilor – 10%,
  • raport studenţi/facultate – 20%,
  • raport citări/lucrări – 20%,
  • cadre didactice din străinătate – 5%,
  • studenţi din străinătate – 5%.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.