Skip to main content

Atenție, șoferi! Primăria anunță lucrări pe mai multe bulevarde și străzi din oraș, pe perioada verii

Primăria Timișoara anunță o serie de reparații la drumuri și trotuare pe perioada verii.

Societatea de Drumuri Municipale va efectua reparații majore pe mai multe bulevarde și străzi din toate zonele orașului.

Lucrările de reparații se derulează în perioada cuprinsă între finalul lunii iunie până la începutul lunii septembrie.

În zona de nord a orașului, principalele artere de circulație vizate de reparații în această vară sunt: Calea Circumvalațiunii, Calea Alexandru Ioan Cuza și Calea Aradului. Odată cu reparațiile majore de pe Calea Circumvalațiunii, în urma lucrărilor de apă-canal, a fost inclusă în plan și schimbarea integrală a covorului asfaltic din Piața Consiliul Europei, refacerea și marcarea locurilor de parcare din Piața Consiliul Europei, precum și reparații pe bulevardul care duce spre Piața Mărăști, Calea A. I. Cuza. Lucrările vor continua pe Calea Aradului până la Cimitirul Eroilor.

În primăvara acestui an și în urma lucrărilor din vara anului 2022, carosabilul de pe Calea Sever Bocu (Lipovei) a fost refăcut complet, de la intrarea în Dumbrăvița până la intersecția cu str. Divizia 9 Cavalerie. S-a intervenit în câteva zone pentru refacerea trotuarului degradat. Stația de transport de la intersecția cu Sf. Apostoli Petru și Pavel are acum trotuar din dale și o mică amenajare peisagistică la monumentul „Eroica”. În urma lucrărilor, cablurile aeriene ilegale au fost eliminate. 

În această vară continuă reabilitarea rețelei de apă-canal pe: Str. Simion Bărnuțiu, Bvd. Take Ionescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Str. Gării, Str. Gh. Dima, Str. A. Demetriade și Str. A Imbroane, Bvd. Cetății. 

În zona de sud, bulevardul General Ion Dragalina va intra în reparații în luna iulie, la nivelul trotuarelor și al spațiilor verzi, precum și pe domeniul public, pe partea dreaptă a arterei, de la pod înspre Gară. Pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu se lucrează deja. Acolo echipele Municipalității repară integral segmentul Liviu Rebreanu – Tolstoi.

Principala arteră radială, Calea Șagului – Bulevardul 16 Decembrie, este inclusă în două proiecte majore de regenerare urbană și modernizare a infrastructurii, ambele aflate în faza de proiectare. Implementarea va fi corelată cu schimbarea magistralei de apă de pe bulevard. Astfel, vor fi intervenții minime până la modernizare. În reparații pe timp de vară vor intra, însă, străzi conexe, respectiv str. Vulturilor, str. Transilvaniei și str. Crizantemelor. În plan includem reparații integrale – carosabil, trotuar, locuri de parcare.

În Steaua-Fratelia, strada Emil Zola e în curs de reparații atât la trotuare, cât și la carosabil. Lucrările vizează modernizarea trotuarelor puternic degradate, precum și refacerea fundației care a cedat în unele zone. 

În ceea ce privește investiția de reabilitare a rețelei de apă-canal, lucrările continuă pe timp de vară pe următoarele străzi: magistrala Ripensia – Caceu, str. Torac, str. Ș. O. Iosif. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.