Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara aniversează 80 de ani de la înființare! Vor fi organizate o serie de evenimente pentru comunitate!

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează 80 de ani de la înființare, prilej cu care vor fi organizate mai multe evenimente cu profil special.

Manifestările specifice, dedicate comunității timișorene, sub un generic special al aniversării din acest an „UVT pentru comunitate, pentru Timișoara!” vor fi organizate în perioada 23-25 luna aceasta.

Primul dintre evenimentele speciale ce urmează să se desfășoare în cadrul acestor festivități este o întâlnire culturală cu filosoful Gabriel Liiceanu, unul dintre cei mai importanți filosofi și eseiști români, într-un dialog moderat de profesorul și scriitorul Mircea Mihăieș, o conferință publică în care autorul va lectura, în avanpremieră, fragmente din noua sa carte „Scrisoare către Dorothea”. Întâlnirea va avea loc joi, de la ora 18, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara.

Cei interesați se pot înscrie, în avans, AICI.

Al doilea reper semnificativ al programului aniversar „UVT la 80 de ani” va fi cel al desfășurării lucrărilor Consiliului Național al Rectorilor, organism reprezentativ care reunește rectorii universităților din România. Activitățile CNR din întrunirea de la Timișoara vor avea loc vineri, în Aula Magna UVT, în cadrul a două sesiuni plenare (de la orele 10 și 12), respectiv sâmbătă, începând de la ora 10, în aula Institutului de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM).

Pentru a marca într-un mod special sărbătoarea celor opt decenii de la înființarea UVT într-un cadru reprezentativ pentru spațiul cultural al comunității timișorene, evenimentul festiv al Ceremoniei de deschidere a festivităților UVT 80 va fi organizat în spațiul primitor al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, vineri, începând de la ora 16, unde vor susține mesaje dedicate aniversării atât rectorul UVT, Marilen Pirtea, cât și oficialitățile invitate, iar apoi va avea loc spectacolul aniversar susținut de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT și invitatul special, violonistul Alexandru Tomescu.

Ca parte integrantă a programului UVT 80, sâmbătă, de la ora 9, va avea loc evenimentul de vernisare a celor două lucrări de artă monumentală create și amplasate de autorul lor, Silviu Orăvițzan, la sediul Institutului de Cercetări Avansate de Mediu al UVT: Floarea vieții (basorelief aurit, tehnică mixtă, 600 cm x 660 cm) și Mecanica cerului (tehnică mixtă pe pânză, 720 cm x 400 cm).

În cadrul evenimentelor aniversare UVT 80, tot sâmbătă, de la ora 9.30, în aula Institutului de Cercetări Avansate de Mediu al UVT va avea loc acordarea distincției onorifice Medalia de Aur a UVT Înaltpreasfinţiei Sale Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, la propunerea Facultății de Litere, Istorie și Teologie, pentru întreaga sa operă de susținere a învățământului superior teologic românesc.

„Vă invităm la UVT într-un moment aniversar unic, la sărbătoarea celor 80 de ani de la înființarea universității noastre. Traversăm una dintre cele mai dinamice perioade ale dezvoltării UVT, un context foarte bun de a aniversa acest prag sărbătoresc alături de conducerile celorlalte universități românești, reunite în cadrul lucrărilor CNR, un forum al dezbaterilor reale despre prezentul și viitorul învățământului superior românesc în context european. Trăiesc o emoție aparte, acum, la aniversarea UVT 80, când am ocazia fericită de a transmite din toată inima un mesaj de felicitare întregii comunități academice din UVT, dar și comunității noastre de alumni, absolvenți din toate generațiile, cei ce formează cei mai buni ambasadori ai noștri în lume. La mulți și buni ani, UVT!”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.