Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara a inaugurat Institutul de Cercetări Avansate de Mediu!

Universitatea de Vest din Timișoara a inaugurat astăzi Institutului de Cercetări Avansate de Mediu – ICAM, instituție de cercetare la standarde internaționale.

Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regional prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Au fost create laboratoare de cercetare – dezvoltare cu echipamentele de ultimă generație în valoare de peste 100.000 de euro. Specialiști în domeniu biologiei, fizicii, matematicii și informaticii sau științele mediului vor colabora cu cercetători străini pentru proiecte internaționale care vor pune Timișoara pe harta celor mai cunoscute institute de cercetare din Europa.

După mai mult de zece ani de dezvoltare a proiectului și de accesare succesivă a mai multor surse de co-finanțare, un vis devine realitate azi, prin încheierea proiectului și înființarea Institutului de Cercetări Avansate de Mediu. Îi felicit pe toți managerii sectoriali implicați în edificarea acestui nou și remarcabil reper al cercetării românești, care se integrează prin viziune și amplitudine multidisciplinară în spațiul european al educației și cercetării.”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Crearea a minim 66 de laboratoare de cercetare – dezvoltare;
  • Achiziționarea a minim 14 echipamente de CD de peste 100.000 euro (TVA inclus);
  • Achiziționarea a minim 150 echipamente de CD;
  • Finalizarea investiției și crearea a minim 2500 +/- 10% mp de laboratoare moderne;
  • Implicarea în minim două proiecte internaționale;
  • Angajarea a minim 20 de cercetători noi și transferarea în ICAM a minim 10 cercetători din UVT.

Valoarea totală a proiectului este de 37.504.626,34 lei. Finanțarea nerambursabilă este de 28.466.129 lei, din care finanțarea nerambursabilă din FEDR este de 24.196.209,65 lei, la care se adaugă cea din bugetul național în valoare de 4.269.919,35 lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.