Skip to main content

Undă verde pentru lărgirea la patru benzi a drumului prin Dumbrăviţa! Primăria Timişoara predă mâine stâlpii de troleibuz

Epopeea modernizării drumului care leagă Timişoara de autostrada A1 prin Dumbrăviţa se apropie de final.

Astăzi, Consiliul Judeţean Timiş a predat amplasamentul către firma Strabag, care va realiza lărgirea la patru benzi a tronsonului 1, de pe care trebuie mutaţi stâlpii ce susţin firele de troleibuz.

CITEŞTE ŞI: Sute de timişoreni din nordul oraşului rămân fără apă rece! Vezi aici dacă şi tu eşti afectat

După nenumărate discuţii contradictorii între reprezentanţii CJT şi cei ai Primăriei Timişoara, a fost agreată soluţia privind mutarea a doar 69 de stâlpi din cei 200, iar predarea se va face mâine.

“Mă bucur că am convins Primăria Timişoara că nu este în interesul lor să blocheze acest proiect care esta făcut pentru timişoreni, timişeni şi dumbrăviţeni şi aşteptăm cu nerăbdare ca mâine, aşa cum s-a convenit cu constructorul şi Consiliul Judeţean, să vină toţi cei implicaţi pe teren să inventarieze fiecare element al infrastructurii de troleibuz ce trebuie predat constructorului şi sper să nu fie, nicie de această data, nicio problemă”, a declarat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Nica mai spune că până la finalul anului, drumul va fi lărgit la patru benzi, vor fi amenajate sensurile giratorii şi pistele de biciclete, pentru a nu se pierde finanţarea europeană

Lucrările neeligibile vor fi realizate după data de 1 ianuarie.

Valoarea contractului pentru modernizarea celor 3 kilometri de drum care traversează Dumbrăviţa este de 23.847.345,66 lei fără TVA, iar constructorul are la dispoziţie 6 luni pentru a finaliza lucrarea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.