Skip to main content

Undă verde pentru lărgirea la patru benzi a drumului prin Dumbrăviţa! Primăria Timişoara predă mâine stâlpii de troleibuz

Epopeea modernizării drumului care leagă Timişoara de autostrada A1 prin Dumbrăviţa se apropie de final.

Astăzi, Consiliul Judeţean Timiş a predat amplasamentul către firma Strabag, care va realiza lărgirea la patru benzi a tronsonului 1, de pe care trebuie mutaţi stâlpii ce susţin firele de troleibuz.

CITEŞTE ŞI: Sute de timişoreni din nordul oraşului rămân fără apă rece! Vezi aici dacă şi tu eşti afectat

După nenumărate discuţii contradictorii între reprezentanţii CJT şi cei ai Primăriei Timişoara, a fost agreată soluţia privind mutarea a doar 69 de stâlpi din cei 200, iar predarea se va face mâine.

“Mă bucur că am convins Primăria Timişoara că nu este în interesul lor să blocheze acest proiect care esta făcut pentru timişoreni, timişeni şi dumbrăviţeni şi aşteptăm cu nerăbdare ca mâine, aşa cum s-a convenit cu constructorul şi Consiliul Judeţean, să vină toţi cei implicaţi pe teren să inventarieze fiecare element al infrastructurii de troleibuz ce trebuie predat constructorului şi sper să nu fie, nicie de această data, nicio problemă”, a declarat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Nica mai spune că până la finalul anului, drumul va fi lărgit la patru benzi, vor fi amenajate sensurile giratorii şi pistele de biciclete, pentru a nu se pierde finanţarea europeană

Lucrările neeligibile vor fi realizate după data de 1 ianuarie.

Valoarea contractului pentru modernizarea celor 3 kilometri de drum care traversează Dumbrăviţa este de 23.847.345,66 lei fără TVA, iar constructorul are la dispoziţie 6 luni pentru a finaliza lucrarea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.