Un nou proiect european, coordonat de profesorul universitar Radu Șumălan

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I” al României din Timișoara a mai câștigat un proiect european.

De această dată, inițiatorii vor să vină în sprijinul tinerilor fermieri și antreprenori din România, Brazilia, Fiji și Nepal. În valoare de 90.000 de euro, proiectul va contribui la dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în agricultură.

Echipa de implementare a proiectului este formată din Sorin Gașpar, Brigitta Schmidt și Andrei Basarabă și este coordonată de profesorul universitar Radu Șumălan.

„Proiectul își propune să învețe tinerii fermieri, care la rândul lor vor învăța alți tineri din comunitățile lor, să-și pună bazele unei întreprinderi mici în agricultură, dar și cum să stimuleze afacerile deja existente, prin utilizarea surselor de energie regenerabile în agricultură, în scopul de a crește productivitatea. Ei vor fi învățați să asambleze sisteme simple de pompare a apei și sisteme de irigare cu ajutorul panourilor fotovoltaice, să cultive plante energetice (salcie, plop, paulownia, etc), care să furnizeze ulterior energie pentru gospodăriile lor, să construiască mori de vânt și de apă pentru fermele lor”, a explicat coordonatorul proiectului, Radu Șumălan.

În timpul etapelor inițiale ale proiectului, echipa va aduna informații despre problemele cu care se confruntă agricultorii în regiunile în care vor avea loc mobilitățil: România, Brazilia, Fiji și Nepal. Pe baza acestor informații, se va dezvolta un program de predare și de formare, care, în funcție de specificul fiecărei regiuni, va include: cunoștințe teoretice despre practicile agricole moderne, cele mai bune practici legate de regiune și de tipul de cultură, agro-dezvoltare în secolul 21, agro-business, echipamente moderne de irigații care utilizează surse regenerabile de energie pentru a crea electricitate, finanțarea echipamentelor agricole moderne,  utilaje agricole simple care utilizează surse de energie regenerabile, culturi energetice și gestionarea utilizării terenurilor între culturi alimentare și energetice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.