Skip to main content

Un nou proiect european, coordonat de profesorul universitar Radu Șumălan

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I” al României din Timișoara a mai câștigat un proiect european.

De această dată, inițiatorii vor să vină în sprijinul tinerilor fermieri și antreprenori din România, Brazilia, Fiji și Nepal. În valoare de 90.000 de euro, proiectul va contribui la dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în agricultură.

Echipa de implementare a proiectului este formată din Sorin Gașpar, Brigitta Schmidt și Andrei Basarabă și este coordonată de profesorul universitar Radu Șumălan.

„Proiectul își propune să învețe tinerii fermieri, care la rândul lor vor învăța alți tineri din comunitățile lor, să-și pună bazele unei întreprinderi mici în agricultură, dar și cum să stimuleze afacerile deja existente, prin utilizarea surselor de energie regenerabile în agricultură, în scopul de a crește productivitatea. Ei vor fi învățați să asambleze sisteme simple de pompare a apei și sisteme de irigare cu ajutorul panourilor fotovoltaice, să cultive plante energetice (salcie, plop, paulownia, etc), care să furnizeze ulterior energie pentru gospodăriile lor, să construiască mori de vânt și de apă pentru fermele lor”, a explicat coordonatorul proiectului, Radu Șumălan.

În timpul etapelor inițiale ale proiectului, echipa va aduna informații despre problemele cu care se confruntă agricultorii în regiunile în care vor avea loc mobilitățil: România, Brazilia, Fiji și Nepal. Pe baza acestor informații, se va dezvolta un program de predare și de formare, care, în funcție de specificul fiecărei regiuni, va include: cunoștințe teoretice despre practicile agricole moderne, cele mai bune practici legate de regiune și de tipul de cultură, agro-dezvoltare în secolul 21, agro-business, echipamente moderne de irigații care utilizează surse regenerabile de energie pentru a crea electricitate, finanțarea echipamentelor agricole moderne,  utilaje agricole simple care utilizează surse de energie regenerabile, culturi energetice și gestionarea utilizării terenurilor între culturi alimentare și energetice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.