Skip to main content

Un nou abuz al primarului din Săcălaz! Nicu Viorel a dat afară doi consilieri incomozi, în încercarea disperată de a scăpa de viceprimar

Şedinţă cu scântei la Consiliul Local Săcălaz, unde primarul se comportă ca pe propria moşie şi încearcă să scape de toţi cei care nu sunt de acord cu el.

Cea mai recentă ţintă este viceprimarul Dumitru Boboi pe care se tot chinuie să îl dea afară, pentru că acesta are curajul de a face publice abuzurile pe care le comite.

După ce propunerea de demitere a lui Boboi a fost respinsă la vot, în urmă cu două săptămâni, primarul Nicu Viorel a mai avut astăzi o tentativă.

CITEŞTE ŞI: Alin Nica rămâne preşedintele PNL Timiş! Ciucă spune că tensiunile din filială sunt orgolii personale

Şi, pentru a fi sigur că de data asta va aduna voturile necesare, a început şedinţa cu două proiecte suplimentare, privind demiterea a doi consilieri locali care îl susţin pe viceprimar.

Este vorba despre Ceontea Sabin şi Flavius Ruisz, pe care primarul i-a dat afară invocând trei absenţe consecutive, de la şedinţe.

Ce omite să spună Nicu Viorel este că aleşii respectivi au lipsit pentru că au fost convocaţi cu două minute înainte.

Exact din acest motiv, prefectul de Timiş a suspendat mai multe decizii ale primarului inclusiv prin care, la fel ca şi acum, a încercat să scape de consilierii incomozi.

“Convocarea şedinţei Consiliului Local chiar şi în regim de urgenţă, cu doar două minute înainte de ora stabilită în dispoziţia de convocare comunicată consilierilor locali ilustrează reaua voinţă”, se arată într-o adresă transmisă de prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, către primarul din Săcălăz, prin care îi cere să pună capăt abuzurilor.

Însă, întocmai ca un vătaf, a ignorat toate avertizările prefectului şi legile pe care ar trebui să le respecte, astăzi a anunţat, din nou, încetarea mandatelor pentru cei doi consileri incomozi.

Miza a fost să scape de ei, cel puţin pentru moment, pentru a putea supune la vot, încă o dată, demiterea viceprimarului.

Şi, pentru că nici acum propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, Nicu Viorel a început să îl ameninţe şi să îl jignească pe Boboi.

“Poate mai fac o şedinţă să vă demit, imediat după ce se termină asta (…) Nu vă mai explic nimic, pentru că oricum nu pricepeţi nimic”, i s-a adresat Nicu Viorel lui Dumitru Boboi.

Prefectul judeţului, care este cu ochii pe activitatea primarului din Săcălaz spune că va verifica legalitatea tuturor hotărârile adoptate astăzi.

Cel mai probabil, cele privind demiterea consilierilor locali Ceontea Sabin şi Flavius Ruisz vor fi suspendate, pentru că nu sunt altceva decât un abuz al lui Nicu Viorel.

CITEŞTE ŞI: Restricții de circulație în weekend, pe strada Surorile Martir Caceu, în zona intersecției cu Aleea Ripensia!

„Voi fi circumspect în tot ceea ce priveşte hotărârile date pentru a demite consilieri locali, în baza unor absenţe la şedinţe care au fost convocate cu două minute înainte. Asta în condiţiile în care oamenii aceştia există şi şi-au arătat disponbilitatea de a participa la şedinţe, cu condiţia să fie convocaţi în timp util”, a declarat pentru Sursa de Vest, Mihai Ritivoiu, prefectul judeţului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.