Un cunoscut medic din Timişoara, obligat să măture pieţele şi să planteze flori! Sentinţa judecătorilor, pentru doctorul care a luat mită

Magistraţii de la Tribunalul Timiş au dat sentinţa în cazul doctorului acuzat că cerea mită, pentru a-i ajuta pe anjajaţii Penitenciarului Arad, să se pensioneze mai devreme.

Este vorba despre medicul Eugen Poşiar de la Spitalul Militar Timişoara, care, în urmă cu un an, a fost prins în flagrant, în timp ce lua şpagă 500 de euro, de la un poliţist sub acoperire.

Doctorul a cerut banii pentru a rezolva un dosar de pensionare al unui cadru militar, care îşi dorea să iasă mai devreme din câmpul muncii.

CITEŞTE ŞI: Digurile și cursurile de apă ale râurilor din Banat, verificate de ABA și autoritățile din Serbia

Ancheta a scos la iveală că medicul a recurs ani la rând, la această metodă de a-şi rotunji veniturile.

Clienţii lui erau în special angajaţii Penitenciarului Arad, care s-au pensionat pe bandă rulantă, pe caz de boală, beneficiind de o pensie egala cu salariul.

Aceştia apelau la medicul Eugen Poşiar, care le punea diferite diagnostic, în baza cărora e acorda concedii medicale, pe care le tot prelungea până la limita legală de 90 de zile. Apoi, le întocmea actele pentru a ajunge în faţa comisieide specialitate, în vederea pensionării pe caz de boală.

Rezolva lucrurile şi aici, iar la final, în schimbul mitei oferite, beneficiarii ieşeau la pensie, cu mult înainte de vreme.

În această manieră, 70 de angajaţi ai Penitenciarului Arad, cu vârste cuprinse între 40 şi 48 de ani, s-au pensionat.

CITEŞTE ŞI: Concurs! Poţi câştiga o invitaţie pentru două persoane, la cel mai aşteptat film al toamnei! Popcornul şi sucul sunt din partea casei

Medicul a fost găsit vinovat şi condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, la SC Pieţe SA şi SC Horticultura SA.

„În temeiul art. 38 alin. 2 C. pen. şi art. 39 C. pen., contopeşte pedepsele aplicate inculpatului PE, aplică pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 (doi) ani închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatului să i se aplice – pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare. (…) În baza art.91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3(trei) ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.. În baza art.93 alin.1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit. a C.pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune sau organizat de acesta în colaborare cu instituţii comunitare. În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în locaţii, puncte de lucru la SC Pieţe SA, cu sediul în Timişoara, str. Lt. Ovidiu Balea, nr.2 şi SC Horticultura SA, cu sediul în Timişoara, str. Emanuel Ungureanu, nr. 5, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare”, se arată în încheierea de şedinţă de la Tribunalul Timiş.

Sentinţa nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.