Un băiețel de 5 ani și bunica lui, salvați de pompieri, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon! Cei doi se încălzeau la flacăra de la aragaz!
La un pas de tragedie! Un băiețel de cinci ani și bunica lui, au fost salvați de pompieri, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.
Cei doi locuiau într-un apartament din Lupeni, și se încălzeau cu ajutorul flăcării de la aragaz, iar la un moment dat cei doi prezentau stări de somnolență. Când și-a dat seama de ce se întâmplă, bunica a strigat cu utimele puteri după ajutor. Numai norocul a făcut ca o vecină să-i audă strigătele stinse ale femeii și a sunat imediat la 112.
La fața locului au ajuns pompierii, care imediat au intrat în imobil, prin forțarea unui geam. Înăuntru au găsit-o pe femeia de 57 de ani, căzută în bucătărie, iar pe băiețel, în patul din cameră.
Ambii prezentau stare de somnolență și amețeală, specifice intoxicației cu monoxid de carbon.
Imediat, victime au fost evacuate și predate echipajelor medicale prezente la misiune, fiind ulterior transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Lupeni, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.
”Felicitări colegilor noștri, plt.adj. Moian Nicolae, plt. adj. Rușanu Cristian, plt. adj. Brănișteanu Adrian, plt. adj. Simerea Cristian și plt. adj. Bumbar Cristian pentru promptitudinea cu care au acționat și de această dată, reușind să salveze la timp două vieți!”, au transmis pe facebook, reprezentanții ISU Hunedoara!
Pompierii vin cu o serie de recomandări pentru a preveni intoxicațiile cu monoxid de carbon, care de cele mai multe ori pot duce la deces. Iată câteva măsuri importante:
Î𝒏𝒄ă𝒑𝒆𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒕𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒂𝒆𝒓𝒊𝒔𝒊𝒕𝒆 𝒇𝒓𝒆𝒄𝒗𝒆𝒏𝒕;
𝑺𝒊𝒔𝒕𝒆𝒎𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒆 î𝒏𝒄ă𝒍𝒛𝒊𝒓𝒆 𝒕𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒔ă 𝒇𝒊𝒆 𝒄𝒐𝒓𝒆𝒄𝒕 𝒊𝒏𝒔𝒕𝒂𝒍𝒂𝒕𝒆, î𝒏𝒕𝒓𝒆ţ𝒊𝒏𝒖𝒕𝒆 ş𝒊 𝒗𝒆𝒓𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒊𝒐𝒅𝒊𝒄, 𝒅𝒆 𝒄ă𝒕𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒆 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒓𝒊𝒛𝒂𝒕𝒆 î𝒏 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒔𝒆𝒏𝒔;
𝑪𝒐ş𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆, 𝒃𝒖𝒓𝒍𝒂𝒏𝒆𝒍𝒆, ţ𝒆𝒗𝒊𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒆𝒗𝒂𝒄𝒖𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒇𝒖𝒎𝒖𝒍𝒖𝒊 ş𝒊 𝒈𝒂𝒛𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒂𝒓𝒔𝒆 𝒕𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒔ă 𝒇𝒊𝒆 𝒗𝒆𝒓𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕𝒆, 𝒄𝒖𝒓ăţ𝒂𝒕𝒆 ş𝒊 𝒓𝒆𝒑𝒂𝒓𝒂𝒕𝒆 (𝒅𝒂𝒄ă 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒄𝒂𝒛𝒖𝒍) 𝒑𝒆𝒓𝒊𝒐𝒅𝒊𝒄, 𝒅𝒆 𝒄ă𝒕𝒓𝒆 𝒐 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏ă 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒕ă, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂 𝒗ă 𝒂𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂 𝒄ă 𝒂𝒖 𝒕𝒊𝒓𝒂𝒋 𝒄𝒐𝒓𝒆𝒔𝒑𝒖𝒏𝒛ă𝒕𝒐𝒓;
𝑵𝒖 𝒇𝒐𝒍𝒐𝒔𝒊ţ𝒊 𝒔𝒐𝒃𝒂 𝒅𝒆𝒄â𝒕 𝒄𝒖 𝒖ş𝒊ţ𝒂 î𝒏𝒄𝒉𝒊𝒔ă;
𝑵𝒖 𝒂𝒅𝒐𝒓𝒎𝒊ţ𝒊 𝒏𝒊𝒄𝒊𝒐𝒅𝒂𝒕ă î𝒏𝒂𝒊𝒏𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒂 𝒗ă 𝒂𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂 𝒄ă 𝒇𝒐𝒄𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏 𝒔𝒐𝒃ă 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒕𝒊𝒏𝒔;
𝑻𝒐𝒕𝒐𝒅𝒂𝒕ă, 𝒔𝒆 𝒊𝒎𝒑𝒖𝒏𝒆 𝒔𝒖𝒑𝒓𝒂𝒗𝒆𝒈𝒉𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒂𝒑𝒂𝒓𝒂𝒕𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒇𝒖𝒏𝒄ţ𝒊𝒐𝒏𝒆𝒂𝒛ă 𝒄𝒖 𝒇𝒍𝒂𝒄ă𝒓ă 𝒅𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒔ă (𝒂𝒓𝒂𝒈𝒂𝒛, 𝒄𝒖𝒑𝒕𝒐𝒓 𝒔𝒂𝒖 𝒈𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒐𝒓𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒈𝒂𝒛), 𝒇𝒊𝒊𝒏𝒅 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒛𝒊𝒔ă 𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒐𝒓𝒂 𝒄𝒂 𝒔𝒖𝒓𝒔𝒆 𝒅𝒆 î𝒏𝒄ă𝒍𝒛𝒊𝒓𝒆.
Lasă un răspuns