Skip to main content

Ultimul anunț despre Pasajul Solventul! Abia anul viitor se va putea trece cu mașina de pe strada Gării până pe Bogdăneștilor, pe sub liniile de cale ferată!

Deși în întârziere, lucrările la Pasajul Solventul, avansează ușor! Zilele acestea se toarnă betonul pe platforma de împingere.

Autoritățile locale anunță că luna viitoare începe construcția chesonului, iar în toamnă va începe străpungerea tunelului pe sub liniile de tren. În plus, viceprimarul Ruben Lațcău spune că anul viitor pasajul va fi deschis traficului rutier, astfel că se va putea trece cu mașina dinspre Calea Bogdăneștilor pe strada Gării și invers.

Turnăm pentru 1.000 de metri cubi de beton pentru platforma de împingere. Sunt două pompe mari, care toarnă toată ziua, mașină după mașină. În luna iunie începem construcția chesonului, a pasajului propriu zis și undeva în toamna acestui an vom începe străpungerea, iar de anul viitor vom putea să trecem de pe strada Gării până pe Bogdăneștilor, pe sub 10 linii de cale ferată”, spune viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Pasajul Solventul este construit în continuarea străzii Bogdăneștilor și va avea 4 benzi de circulație, câte două pe fiecare sens. Va avea o lungime de 90 de metri, va trece pe sub 10 linii de cale ferată, va avea linii de tramvai dar și trotuare și piste de biciclete, pe ambele părţi.

De asemenea, în proiect este cuprinsă amenajarea bretelelor carosabile la pasaj, refacerea şi extinderea reţelelor de utilităţi şi amenajarea a 5.534 mp de spaţii verzi.

Contractul pentru actualizarea proiectului tehnic și execuție lucrări a fost câștigat prin licitație de o asociere formată din Spic (lider/Italia), Pod-Proiect (Iași) și Sylc Con Trans (Arad).

Valoarea proiectului pentru Pasajul Solventul este de 132 de milioane de lei (TVA inclus), din care 43 de milioane de lei prin programul Anghel Saligny, iar restul, din bugetul local.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.